KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (3)

BÜYÜKŞEHİR KURTARMA TİMLERİNE UYGULAMALI EĞİTİM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile kurtarma timlerine uygulamalı eğitim verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev alan kurtarma timlerine karla mücadele, hayatta kalma ve arama kurtarma konularında uygulamalı eğitim verildi.

Yedikuyular Kayak Merkezi bölgesinde gerçekleştirilen eğitimlere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kurtarma timleri katılırken, AFAD yetkilileri eğitimleri uygulamalı olarak anlattılar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığında görev yapan kurtarma timleri, kar yağışı olan bölgelerde yapacakları arama kurtarma çalışmalarını nasıl yapacakları, ne gibi alet edevat kullanacakları, zorlu kış şartlarında nasıl hayatta kalabilme teknikleri, kurtarılan kişiye yapılacak ilk müdahale gibi konularda eğitimlerini uygulamalı olarak aldılar.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Onur Erdi, eğitimin oldukça verimli geçtiğine işaret ederek: “İl AFAD Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz eğitimler oldukça verimli geçti. Daire başkanlığımız bünyesinde görev yapan kurtarma timlerimize karla mücadele kapsamında arama-kurtarma, zorlu kış şartlarında hayatta kalma, kurtarılan yaralıya ilk müdahale gibi birçok konuda uygulamalı olarak eğitimler verildi. Bu uygulamalı eğitimden dolayı İl AFAD Müdürlüğümüz yetkililerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

AKILLI TAVŞAN MOMO SİNEMA FİLMİ OLUYOR

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve TRT işbirliği ile çocuklara 3 seans olarak sunulan Akıllı Tavşan Momo Çizgi filminin uzun metrajlı sinema filmi olacağı belirtildi.

Yapımı Kahramanmaraş’ta 9D Medya tarafından gerçekleştirilen ve TRT’de yayınlanmakta olan Akıllı Tavşan Momo çizgi filminin galasına TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun katılmış ve filmin Kahramanmaraş’ta yapıldığını tamamen yerli ve milli bir üretim olduğunu söylemişti.

Akıllı Tavşan Momo Çizgi Filmi Yönetmeni Mahmut Hasan, çizgi filmin uzun metrajlı sinema filme dönüştürme çalışmalarının başladığı müjdesini verdi.

Yönetmen Hasan yaptığı açıklamada: “Ekip arkadaşlarımızla birlikte Akılı Tavşan Momo Çizgi filmini uzun metrajlı sinema filmine dönüştürme çalışmalarımıza başladık. Türkiye’mizi ve Kahraman şehrimizi uluslararası platformlarda her zaman en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Akıllı Tavşan Momo ve Arkadaşlarının Maraş Dondurması kestiği filmin gala gecesinde TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, filmin Yönetmeni Mahmut Hasan’ı plaketle ödüllendirerek teşekkür edip başarılarının devamını dilemişti.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELSİZ KONSER

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personelleri Kahramanmaraş Eğitim Merkezi işbirliği ile Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personelleri Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Grubu tarafından Kültürpark Konferans Salonunda gerçekleştirilen konser engelli vatandaşlara ve ailelerine yönelik sunuldu.

Birbirinden güzel Türk Halk Müziği parçalarının seslendirildiği konserde engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Programa Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personelleri Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı İlknur Görgel, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Salonu dolduran engelli vatandaşlar zaman zaman söylenen türkülere eşlik ederek oynayıp halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Çınar’ın da türkü söylediği programın sonunda Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personelleri Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Grubu’na sundukları muhteşem konserden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.