KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ(3)

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRE TOPLANTISI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çevre konusunda toplantı ve işbirliği çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Çevre ile ilgili konular Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile işbirliğine giderek ele alınmaktadır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Dolaz başkanlığından öğretim görevlilerinden oluşan heyet ile bir toplantı düzenlenerek çevre konuları ele alınarak değerlendirmeler yapıldı.

Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri ile istişarelerde bulunularak, birlikte yapılabilecek çalışmalar ile ilgili önerileri ele alınmış olup, üniversite ile işbirliğinin önemi vurgulandı.

 

GEZİCİ KÜTÜPHANE OKULUNUZDA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gezici Halk Kütüphanesi hizmet vermeye devam ediyor.

Her gün farklı bir okul önünde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Gezici Halk Kütüphanesi’nin durağı Fatih Şekkeli İlkokulu oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Gezici Halk Kütüphanesi’nin hizmetlerine ilişkin bilgiler aktaran Şube Müdürü Hakan Ceren: “Gezici Kütüphanemizi her gün farklı bir okulun bahçesine götürerek öğrencilerimizle buluşmasını sağlıyoruz. Hem gezici kütüphanemizi tanıtıyor ve bünyemizdeki halk kütüphaneleri hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz hem de öğrencilerimizin kitaplarla haşır neşir olmalarını sağlıyoruz.

Okul ziyaretlerimizde öğrencilerimize, Masal Saati, Kitap Okuma Saati gibi çeşitli aktivitelerle öğrencilerimizi kitaplarla buluşturuyoruz” diye konuştu.

 

SALMANIPAK YOLU YAPILIYOR
Yol yapım ve onarım çalışmalarına aralıksız olarak devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mevcut yollarda genişletme ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım çalışmaları kapsamında Pazarcık İlçesi’nde devam ediyor.

Pazarcık İlçesi Salmanıpak Mahallesi yolunda dolgu çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi büz atımlarının da tamamlanmasının ardından stabilize çalışmalarını sürdürüyor.

SAlmanıpak Mahallesi’ni ana yola bağlayan 2100 metre uzunluğunda 10 metre enindeki yolda stabilize çalışmaları da tamamlanarak asfalta hazır hale getirilecek.