Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Haberleri (2)

Büyükşehir’den Kırsal Kalkınmaya Destek

Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya destekleme adına başlattığı fidan dağıtımında yaklaşık 100 bin fidan dağıtımını gerçekleştirdi. Yüzde 60 hibe destekli fidan dağıtımında konuşan Başkan Güngör, kırsal kalkınmayı desteklemek adına bu tür hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile kırsal kalkınmayı desteklemek adına fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Fuar Merkezi(KAFUM) önünde gerçekleştirilen yüzde 60 hibe destekli fidan dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kırsal kalkınmayı desteklemek adına yürüttükleri bu hizmetlerde geri dönüşüm olmasından oldukça mutlu oldukları söyledi.

Çiftçilerimiz Ana Hedeftir

Büyükşehir Belediyesi’nin görevlerinden birisinin de kırsal kalkınmayı desteklemek olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör: “Yerel yönetimler olarak görevlerimizden biride yerel kalkınmaya destek olmaktır. Yerel kalkınmanın bir ayağı da kırsal kalkınmadır. Burada da Çiftçilerimiz ana hedeftir. Bu projeyi Tarım İl Müdürlüğümüzle ortaklaşa yürütüyoruz. Büyükşehir kanunu çıktığında o kanuna bir madde daha eklendi ve tarım ve hayvancılığa destek verebilme görevi büyükşehirlere verildi. Büyükşehir olarak ta Tarım İl Müdürlüğüyle ortak yaptığımız projelerden biri fidan dağıtmak” dedi.

Yüzbin Fidan Dağıtıyoruz

Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 185 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Güngör: “Şuana kadar 185 bin fidan dağıtımı yapılmış bu dönemde yaklaşık yüzbin fidan dağıtımı yapıyoruz. 62 bin ceviz, 32 bin civarındada zeytin fidesi dağıtacağız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Geri Dönüşüm de Önemli

Kahramanmaraş’ın tarımsal alanda önemli bir yere sahip olduğuna değinen Başkan Güngör sözlerini şöyle tamamladı: “Kahramanmaraş tarımda hatırı sayılır bir yere sahip. Kendi kendine yeten bir şehir değil ürettiğini satabilen bir potansiyele sahip. Dünyanın birçok yerinde olmayan çeşitte tarım ürününe sahibiz. Rabbim bu manada bize çok büyük bir imkân vermiş. Örtü altı yetiştiriciliği alanında da son yıllarda önemli bir aşamaya geldik. Hem tarım bakanlığımız, hem il teşkilatımız hem de belediyemiz sizlere elimizden gelen desteği sunuyoruz. Bu arada çiftçilerimizin dağıttığımız fidanların bakım ve yetiştirme çalışmalarını yaparak onları büyütmesi ve ürün alması da ayrıca bizi mutlu etmiştir. Bu vesile ile tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor saygı ile selamlıyorum.”

Kimler Katıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, KSÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan, Tarım İl Müdür Yardımcısı Abdulkadir Aslan, Tarımsal Araştırma Müdürü Doğan Gözcü ile diğer ilgililer ve çiftçilerin katıldığı programda çiftçilere ceviz ve zeytin fidanları sahiplerine teslim edildi.

 

 

 

Başkan Güngör’den Olgunlaşma Enstitüsü’ne Ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret ederek Enstitü Müdürü Mutlu Aslantürk’ten çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, eşi Leyla Güngör Hanımla birlikte Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret etti. Olgunlaşma Enstitüsünde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Güngör Enstitü Müdürü Mutlu Aslantürk’ten bilgiler aldı.

100. Yıl Koleksiyonumuz Hazır

Ziyarette Olgunlaşma Enstitüsü olarak yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Enstitü Müdürü Aslantürk: “Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü olarak Milli Mücadele’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırladığımız koleksiyonumuzu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve Eşi Leyla Güngör Hanımefendiye sunduk. “Her Ferdi Kahraman Maraş” isimli yıllık projemizin alt dallarından biri olan “Kırkyamada Kırk Maraş” projesi ile giyim ve mefruşat atölyemizde Kahramanmaraş’a dair güzellikleri kırkyama tekniğiyle kumaşlarla resmettik. Usta öğreticilerimiz tarafından tasarlanan özgün motif ve modellerle oluşturduğumuz “Maraş Serencamı” desenini bakırcılık, mozaik ve Maraş filesi atölyelerimizde farklı kulvarlarda yorumladık. 100. Yılın en nitelikli projesi olarak da kurumumuzun her atölyesinde her sanata özgü tekniklerle İstiklal Madalyası tasarımları yaptık” diye konuştu.

Başkan Güngör’den Teşekkür

Olgunlaşma Enstitüsü’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler alan Başkan Güngör: “Kahramanmaraş’ımızın kültürü ve geleneksel el sanatları konusunda araştırma, geliştirme çalışmalarını eksiksiz yerine getiren Olgunlaşma Enstitümüzü ziyaret ettik. Enstitü Müdürü Mutlu Hanımdan çalışmalara ilişkin bilgiler aldık. Şehrimiz adına bu tür çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.