"İKİ TEKER HÜRRİYET"

'İKİ TEKER HÜRRİYET' DİYEREK YOLA ÇIKAN OVAYOLU İSTANBUL'A ULAŞTI

 “İKİ TEKER HÜRRİYET” DİYEREK YOLA ÇIKAN OVAYOLU İSTANBUL’A ULAŞTI

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NİN SPONSORLUĞUNDA MERSİN’DEN YOLA ÇIKAN VE 46 GÜNDE 2.005 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİREN BORAN OVAYOLU:  “HER UZUN YOKUŞU BİTİRDİKTEN SONRA ARKAMA DÖNÜP BU DA BİTTİ DİYORDUM. BU TUR DA BİTTİ.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR EDERİM”

Sanko Üniversitesi’nin sponsorluğunda, “İki Teker Hürriyet” sloganıyla bisikletle Mersin’den yola çıkan ve 46 günde 2 bin 5 kilometre pedal çeviren Boran Ovayolu, İstanbul’a ulaştı.

Ovayolu, her uzun yokuşu bitirdikten sonra arkasına dönüp baktığını ve “bu da bitti” dediğini anımsatarak, “Bu tur da bitti, başardım. Katkı sağlayanlara teşekkür ederim” dedi.

“Amacımın, doğayı önemseyen ve koruyan, kaliteli yaşam standartları olan kentlerdi” diyen Ovayolu, 30 Ağustos’ta İstanbul’a ulaştıktan sonra duygularını şöyle dile getirdi:

“Bu kentin bir büyüsü var. Turda unutmadığım yerler arasında en önemli yer Taksim Meydanı oldu. Tur bitti. 2005 kilometre bitti. 46 gün bitti. 5 büyükşehir, 24 antik kent, 5 müze gezdim. Kıtaları, kentleri, denizleri, dereleri, ovaları geçtim. Her uzun yokuşu bitirdikten sonra arkama dönüp bu da bitti diyordum. Bu tur da bitti. Başardım. Yolculuğumda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Unutamayacağım anılar biriktirdim. Neydi bizi yollara düşüren?  ‘İdealler daha güzel yarınlar içindir.’ Daha nice turlara, nice güzel yarınlara.”

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NİN KATKISI

Doğayı korumaya dikkat çekmek amacıyla bisikletiyle Türkiye turuna çıkan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Boran Ovayolu, Sanko Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleştirdiği yolculuğuna, Mersin’den ‘’İki Teker Hürriyet’’ sloganıyla 13 Temmuz’da başladı.

Doğayı önemseyen ve koruyan, kaliteli yaşam standartları olan ve içinde tüm canlıların hür yaşayabildiği kentler için pedal çeviren Ovayolu, tek başına çıktığı yolculuğunda 2 bin 5 kilometre yol kat etti.

Zorlu yolculuğunda kendisini bıktıran yerler olduğunu kaydeden Ovayolu, “Yolculuğum güzel insanlar tanımama fırsat oldu. Kendimde çok yeni şey fark ettim. Kendimi buldum. Hür olduğumu, yaşadığımı hissettim” diye konuştu.

Ovayolu, 6 sene önce hedeflediği idealini Sanko Üniversitesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirdiğini, başarmasında ağabeyi Hüseyin Ovayolu’nun ‘İdealler daha güzel yarınlar içindir’ sözünün büyük payı bulunduğunu, sözlerine ekledi.