Her Eğitim ve Öğretim Yılı

Bu coşku ve heyecan, her biri birer ufuk olan öğrencilerimizi geleceğimize hazırlamanın coşkusu ve heyecanıdır.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ertan GÖL Mesajı

Saygıdeğer Veliler, Kıymetli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrenciler,

Her eğitim ve öğretim yılı, yeni gelişmelere, yeni ufuklara, yeni arayışlara açılan bir kapıdır. Bu nedenle sevgi, heyecan ve coşku doludur. Bir eğitim kuruluşunun yeni eğitim ve öğretim yılına başlaması ise daha özel, daha farklı, daha ayrıcalıklı bir coşku ve anlam içerir. Bu coşku ve heyecan, her biri birer ufuk olan öğrencilerimizi geleceğimize hazırlamanın coşkusu ve heyecanıdır.

İşte bu coşkuyla, bu heyecanla, hepinizi en derin saygılarımla selamlıyor; 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının Kahramanmaraş’ımıza eğitim camiamıza, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin öğretmenleri olarak; görevlerimizin ilki ve en önemlisi, seksen altı yıl önce belirlenmiştir: "Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet müdafaa ve muhafaza etmektir." Bu görevin hiçbir bahanesi, hiçbir koşulu yoktur: "Her hal ve şeraitte dahi..." Görevlerimizi bu amaç üzerine kurmadıkça, onurlu bir yaşantımız olamaz.

Hangi konumda olursak olalım, bir çiftçi, bir esnaf ya da bir sanayici, bir öğretmen... Bu görev değişmez, bütün görevlerimizin içine nüfuz eder. Onları var eder, onları yönlendirir, onları yüceltir.

Vatandaş ve insan olmamızın gereği, üretmektir; üretken Türkiye'nin ve Kahramanmaraş’ımızın oluşumuna katkıdır. Çünkü üretilen ülkemizin ve şehrimizin yaşamıdır. Bunu başarmanın yolu ise, her zaman, ama her zaman daha iyi yapabileceğimize inanmamız, sorumluluk duymamız, kendimize güvenmemiz ve çok çalışmamızdan geçmektedir. Görevimiz, bu düşünme sisteminin bir yaşam biçimi olduğunun bilincini edinmektir.

İşte bunları başardığımız gün, daha gelişmiş ve aydınlık bir Türkiye'nin eğitim problemlerini aşmış bir Kahramanmaraş’ ın mutluluğunu ve zaferini hep beraber paylaşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle siz çok değerli öğretmen arkadaşlarıma, saygıdeğer anne-babalara, sevgili öğrencilerime yeni eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum…

Ertan GÖL

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı