Gaziantep'te beyin fırtınası

Avrupa'nın 12 ülkesinden Gaziantep'e gelen 32 genç Erasmus+ Programı kapsamında Gençlik Değişimi projesi yazmayı, proje döngüsü yönetimi konularında çalışma yaparken, gelecekte yapılacak projeler için ortaklık planlarını görüştü.

Gençlik Bilgi Merkezi (YINFO), Türkiye, Estonya, Hırvatistan, Hollanda, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Malta, Polonya, Romanya, Slovenya’dan gelen 32 katılımcının yer aldığı YOCOFO – Youth Cooperation Forum isimli projede 3 katılımcı ile yer aldı.

YINFO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın Eğitmen, YINFO üyelerinden Mehmet Altunbaş’ın Eğitmen, Orhan Taşdoğan’ın katılımcı olarak yer aldığı projede Avrupa’nın 12 ülkesinden gelen 32 genç Erasmus+ Programı kapsamında Gençlik Değişimi projesi yazmayı, proje döngüsü yönetimi konularında çalışma yaparken, gelecekte yapılacak projeler için ortaklık planlarını görüştü.

Proje kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı Bünyesinde bulunan gençlere ücretsiz Avrupa Fırsatları sunan Eurodesk hakkında da detaylı bilgi verildi ve Eurodesk faaliyetlerine nasıl dahil olabilecekleri anlatıldı. Proje boyunca yapılan faaliyetlerde 9 Gençlik Değişimi projesi hazırlandı. Hazırlanan bu projeler 1 Ekim 2014 tarihinde Avrupa’nın ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden hibe almak için proje başvurusu olarak Ulusal Ajanslara sunulacak. Bu projelerde toplamda 180 gencin uluslararası hareketliliği sağlanması hedeflenirken, Çevre, Sağlık, Geri Dönüşüm, Girişimcilik, Bilişim, Göçmenler, Gençlik Müzik faaliyetleri tema olarak alındı. Gerçekleştiilmesi planlanan bu faaliyetlerde toplamda projenin gerçekleştirileceği şehirlerde 900 kişiye ulaşıllması hedefleniyor.

Proje koordinatörü Kerem Beyaslan, YINFO ile çalışmaktan gurur duyduklarını, bu birliktelikten çok güzel çıktılar elde ettiklerini ve bir sonraki projelerde yine birlikte çalışmak istediğini dile getirdi.

Türkiye Ulusal Ajansı’ndan Remzi Korukoğlu’nun da gözlemlediği proje, Türkiye Ulusal Ajansı’dan tam not alırken, yurt dışından gelen katılımcılar evlerine dönerken duygulu anlar yaşadı.