GAZİANTEP'TE İŞLER NASIL?

Ersin Özdemir: 'Covid-19 salgınından sonra, işler eskisi gibi değil…'

Corona virüs salgınında vaka sayılarında artışın devam etmesiyle birlikte yeni yasaklar getirildi. Yaşanan pandemi süreci ve karantinalar esnafı nasıl etkiledi? Gaziantep esnafına işler nasıl diye sorduk.

Sarıgüllük Mahallesi, Kılıç Ali Caddesi, numara 6/A, Şehitkamil/Gaziantep adresinde, bayan kuaförü Saloon DESPİNYA’nın sahibi Ersin Özdemir’le görüşüyoruz:

“Ersin Bey, öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?”

“Tabii, memnuniyetle… 10 Ekim 1988 tarihinde Gaziantep’in Karkamış ilçesinde doğmuşum. Bayan kuaförüyüm. 2019 yılında evlendim. Kayra isminde bir erkek çocuğum var. Boş vakitlerimde müzik dinlerim.”

“Kuaförlük hayatına nasıl başladınız?”

“21 yıldır bu mesleği yapıyorum. İlk olarak 1999 yılında Zahittin Bülent Kuaför’de işe başladım ve 6 yıl bu salonda çalıştım. 2005 yılında İstanbul’a gittim, 8 yıl boyunca tanınmış 3 kuaförde hizmet ettim.

2008 yılında Tokat’ta Bölge Jandarma Komutanlığı kışlasında, 15 ay vatani görevimi yaptıktan sonra İstanbul’a dönerek ‘Saloon Despinya’ adıyla kendi kuaför salonumu açtım. 2012 yılına kadar burada hizmet verdim.

2013 yılında Gaziantep’e döndüm ve kendi iş yerimi; Saloon Despinya Kuaför’ü kurdum.  O tarihten bu yana bayan kuaförü olarak ekibimle hizmet vermekteyim. Tabii ki, Gaziantep Kuaförler Odası’nın da üyesiyim.”

“Kuaför salonunuzda ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

 “Boya, ombre, sombre, balyaj, manikür, pedikür, makyaj, topuz, ağda epilasyon, röfle, kaş ve saç kesimi ve benzeri hizmetlerimiz mevcuttur.”

“Meslekte karşılaştığınız problemleriniz nelerdir?”

“Olumsuz durumlarımız oluyor tabii… Ama, bu mesleği çok sevdiğim için her zorluğa göğüs geriyorum. Şimdi en büyük sorunumuz; sadece Gaziantep’i değil, tüm Türkiye’yi ve Dünya’yı saran Covid-19…”

“İşler nasıl?”

“Covid-19 salgınından sonra, işler eskisi gibi değil, ama yine de çok şükür…”

“Koronavirüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile güzellik salonları, kuaförler ve berberlerin çalışma faaliyetleri geçici süreliğine durdurulmuştu. Bakanlık, fiziksel temastan dolayı virüsün potansiyel yayılım noktaları olan bu yerlerin geçici bir süreliğine kapatıldığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Geçici süre sona erdi ve şimdi çalışma faaliyetlerinize devam edebiliyorsunuz. Ne gibi önlemler alıyorsunuz?”

“Covid - 19 nedeniyle bütün önlemlerimiz mevcuttur. Salonumuzda maske, sosyal mesafe, dezenfektan, tek kullanımlık ürünlere titizlikle riayet edilmektedir.  Müşterilerimizi de randevu sistemiyle kabul etmekteyiz. Randevu için telefon numaramız; (0541 779 68 45’tir.”