GAZİANTEP SANKO HABERLERİ

ERG “EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI”

SANKO OKULLARI 40’INCI YEREL ÇALIŞTAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Sabancı Vakfı Eğitim Reformu Girişimi (ERG),  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SANKO Okullarının ortak çalışmasıyla Gaziantep’te uzman eğitimcilerin katılımı ile “Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 40’ıncı Yerel Çalıştayı” düzenlenecek.

SANKO Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Konferans Salonunda 22 Aralık 2018 Cumartesi günü 09.30-11.00 saatleri arasında; ERG Direktörü Batuhan Aydagülmoderatörlüğünde, Eğitimpedia ve Likya Danışmanlığın kurucusu Ali Koç, İELEV Özel 125. Yıl İlkokul ve Ortaokul Müdürü Burcu Aybat’ın katılımlarıylaaçılış paneli düzenlenecek.

Çalıştayda11.00-15.30 saatleri arasında ise “Yek Ahenk”, “Ezberi Bozmak: Kim Değil, Biz Yaptık", “Yatılı Bölge Okullarında Önleyici Rehberlik: Cinsel Şiddeti Konuşmak”,“Okul Öncesinde Yaratıcı Düşünme Sürecine Renkli Bir Bakış (Mış Gibi)” , “Çocukların Yer Aldığı Haberler Üzerinden Medya Okuryazarlığı”,“Öğretmen Ağı Tanıtım, Geçen Zaman Oyunu”,“İTEC CYCLE 5; Funny English Web 2.0 Tools”,“Atık Malzemelerden Probleme Dayalı STEM Uygulamaları”, “Düşünme Becerileri”,“Yaratıcı Problem Çözme,Periyodik Cetveli Duyarak ve Dokunarak Öğrenmek”,“Sosyal Beceri Eğitimi: Kendine Güven, Paylaş”, “6 Adımda Sınıfınızı Teknolojiyle Dönüştürün”, “Eğitim İzleme Raporu 2017-18”, “Parka Giden Yollar”, “Hulahop ile Takım Ruhu ve Mucize”, “Z Nesli: Sürükle Bırak”, “Soru Tasarımcıları Yetiştiriyor Muyuz”, “Çizgi Film ile Etkili Öğretim”, “Oynayarak Matematik Öğreniyorum”, “Söyle Bakalım”, “Ben Buradayım”, “Öğretmen Ağı Tanıtımı”,“Sosyal Gazete”,“Geleceğin Kodları Parmaklarımızın Ucunda İsimli Kodlama Çalışması” ve “Bilgi Temelli Hayat Problemi” konularında sözlü sunum ve atölye çalışması yapılacak.

EĞİTİMDE REFORM GİRİŞİMİ

ERG; çocuğun ve toplumun gelişimi için, eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir.

Eğitimde karar süreçlerinin veriye dayalı olması, paydaşların katılımıyla gerçekleşmesi, her çocuğun kaliteli eğitime erişiminin güvence altına alınması esastır.

2003 yılında kurulan ERG, Türkiye’nin önde gelen vakıflarının bir arada desteklediği bir girişim olmasıyla, amaçları ve misyonu çerçevesinde Türkiye sivil toplumu için iyi bir örnek oluşturmaktadır.

 

 

“ÖNERİLER BİZDEN KONTROL SİZDEN, OBEZİTE VE DİYABET”

SANKO ÜNİVESİTESİ YAŞAM REHBERİM KULÜBÜ’NDENETKİNLİK

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin kurduğu Yaşam Rehberim Kulübü, bu akademik dönemde de sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yaşam Rehberi Kulübü tarafından Araştırma Görevlisi Saadet Özenönderliğinde,SANKO Park AVM’de“Öneriler Bizden Kontrol Sizden, Obeziteve Diyabet” farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinlik sırasında, yaklaşık 600 kişininvücut ağırlığıve boy ölçümleri yapıldı.Bu ölçümler sonucu, kolaylıkla hesaplanabilen ve vücut ağılığının sağlık üzerindeki risk seviyesini belirlemek için Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen Beden Kitle İndeksi hesaplandı. Bu hesaplama yöntemi ile ilgili dileyen ziyaretçilere bilgi verilerek, hesaplamalara ilişkin materyaller dağıtıldı.

Obezite saptanan ve eşlik eden hastalıklardan olan diyabeti bulunan kişilere beslenmelerini yönetmeleri ve kendilerini kontrol altında tutabilmeleri için bilgiler verildi, konuya uygun halk eğitimine yönelik hazırlanan broşürler dağıtıldı.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve eşi ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Elemanlarının katılarak destek verdiği etkinlik, Gaziantep halkında beslenme konusunda bilinç oluşturmak ve farkındalık sağlamak yanında, aday diyetisyenlerle halkın bir araya geldiği etkili bir sosyal sorumluluk projesi oldu.

 

 

FELSEFE OLİMPİYATLARI

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİSİBÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

SANKO Okulları öğrencisi Ezgi Selin Bayar, “23’üncü Felsefe Olimpiyatları”ndabölge birincisi oldu, Türkiye genelinde ilk on içerisinde yer aldı.

Türkiye Felsefe Kurumu Derneğince düzenlenen 23’üncü Felsefe Olimpiyatlarına, “Bölge Temsilcisi” olarak SANKO Okullarıev sahipliği yapmıştı.SANKO Okullarında düzenlenen olimpiyatlara Gaziantep’in yanı sıra, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan öğrenciler katılmıştı.

Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, Mersin, İstanbul, İzmir, Sakarya, Samsun, Erzurum, Denizli ve Hatay olmak üzere 13 merkezde yapılan olimpiyatta öğrencilere farklı filozoflardan seçilmiş üç alıntı verilerek yarışmacılardan biri üzerine felsefi deneme yazmaları istenilmişti.

Ulusal jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucuna göre, SANKO Okulları öğrencisi Ezgi Selin Bayar Gaziantep ve bölge birinciliğini elde etti. Bayar, Türkiye genelinde ise ilk on içinde yer aldı.

SANKO Okullarıöğrencisi Ezgi Selin Bayar, önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde ilk 10 dereceye giren öğrenciler arasında düzenlenecek yabancı dil sınavına girme hakkı kazandı.

Sınavda başarı sağlayan iki öğrenci,mayıs ayında İtalya’nın Roma kentinde düzenlenecek Uluslararası Felsefe Olimpiyatında(IPO) Türkiye’yi temsil edecek.

SANKO Koleji ile Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Uğur Topuz; Ezgi Selin Bayar’ın bölge birincisi olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,öğrencisine yabancı dil sınavında başarılar diledi.

FELSEFE OLİMPİYATLARI

SANKO Okulları Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı İbrahim Halil Yeşil, olimpiyatların temel amacının, özgür ve çağdaş eğitimin vazgeçilmez temeli olan felsefeye sevgi ve ilginin artmasını, gençlerin karşılaştıkları problemleri görebilmelerini ve problemler üzerinde özgün düşünceler üretebilmelerini sağlayacak tutarlı düşünme alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi.

 

 

SANKO PARK’TA YÖRESEL ÜRÜN GÜNLERİ

SUN FUARCILIK SAHİBİ MEHMET SAÇMACI: “YÖRESEL ÜRÜN GÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR. SANKO PARK AİLESİNE VE GAZİANTEPLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM” SANKO PARK’TA KARADENİZLİLER GÜNÜ DÜZENLEMEYİ PLANLIYORUZ”

Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen 4’üncü Yöresel Ürün Günleri, her biri gurme yeteneğine sahip olan Gazianteplilere Türkiye’nin birbirinden farklı yöresel ürünleri, lezzetleri ve tatlarını sunuyor.

Gaziantep’te ilk olarak 2017 yılında, Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürün Günleri’ne vatandaşlar her seferinde yoğun ilgi gösteriyor.

Sun Fuarcılık tarafından Sanko Park ana etkinlik alanında gerçekleştirilen “Yöresel Ürün Günleri” 23 Aralık Pazar günü saat 22.00’ye tüketicileri ağırlayacak.

KATILIMCILAR OLDUKÇA MEMNUN

Sun Fuarcılık Sahibi Mehmet Saçmacı, Sanko Park Yöresel Ürün Günleri’nin büyük ilgi gördüğünü, katılımcı firmaların ürünlerini Gaziantepli tüketicilere sunmaktan çok memnun olduklarını söyledi.

Sun Fuarcılık olarak Türkiye’nin değişik kentlerinde bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirten Saçmacı, “Hijyene ve kaliteye çok önem veriyoruz. Hiçbir şekilde tüketiciyi mağdur etmiyoruz. Müşteri memnuniyetsizliği durumunda, müşteriye hem ürünüyeniden veriyoruz hem de ücretini iade ediyoruz” dedi.

Sanko Park’ta “Karadenizliler Günü” olarak benzer etkinlik düzenlemeyi planladıklarını kaydeden Saçmacı, “Sun Fuarcılık olarak hem Sanko Park Ailesine hem de Gazianteplilere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Saçmacı, Yöresel Ürün Günleri’ne Trabzon, Sivas, Kayseri, Hatay, Kocaeli, Adana, Balıkesir, Çankırı, Gümüşhane, Erzurum, Ankara, Afyon, Bursa, Malatya, Çorum, Diyarbakır ve Gaziantep’ten19 firma katıldığına vurgu yaptı.

PASTIRMACI FATİH GURME

Etkinliğe Kayseri’den katılan Pastırmacı Fatih Gurme Sahibi Fatih Özcan, “Etkinliğe katılmamızdaki ana neden Kayseri’ye özgü ürünleri pazarlamaktır. Beklentimizin çok üzerinde bir etkinlik oluyor. Ziyaretler çok iyi durumda” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte pastırma, sucuk, çemen ve mantılarını hem Gazianteplilere tattırdıklarını hem de satış yaptıklarını anlatan Özcan, “Damak zevkine sahip herkesi Sanko Park’taki etkinliğe bekliyoruz. Ürenlerimizden tatmadan gitmesinler. Pastırmayı yöre halkına alıştırmaya geldik, kararlıyız” dedi.

TÜRKDÖNMEZ KARDUT GIDA

Gümüşhane’de yerleşik firmanın sahibi İsmail Türkdönmez, 6 yıllık bir firma olduklarını ve karadut özü, pekmezi, reçeli ve şerbetini ürettiklerinikaydetti.

“Tanıtım ve satış amacıyla etkinliğe katıldık. Ürünlerimizi Gazianteplilere tattıralım istedik. Bu yıl etkinliğe üçüncü kez katılıyoruz. Hem tanıtım hem de satış olarak bu yıl her zamankinden daha memnunuz” diyen Türkdönmez, şöyle devam etti:

“Karadut ağaçtan toplanır, ezilip süzülür ve güneşte 180 dereceye kadar yoğunlaştırılıp şişelenir. Pekmezi ise bir hafta kısık ateşte kaynatılarak şişelenir. Karadutun faydaları saymakla bitmez. Ağız, dış, dil eti yaralarına, kabızlığa ve kansızlığa iyi gelen bir üründür. Şeker, tansiyon ve kolesterol hastaları da kullanmaktadır. Türkiye geneli satış yapıyoruz.”

İSKENDEROĞLU SÜT ÜRÜNLERİ

Firma yetkilisi Muhammed İlli, üretim tesislerinin Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde kurulu olduğunu ve 55 kişiye istihdam sağlıklarını belirtti.

Üretimde üçüncü kuşak olduklarına dikkat çeken İlli, özetle şunları anlattı:

“Bin 350 metrekare kapalı alanda tereyağı ve yöresel peynirleri hijyenik şekilde üretiyoruz. Firmamız müşteri memnuniyeti, dürüst ticareti ilke edinmesi ve Karadeniz’in eşsiz doğasından gelen ürünleri sayesinde 90 yıldır faaliyette. Etkinlikte tereyağımız, mıhlama peynirimiz ve Trabzon ekmeğimize çok fazla bir ilgi var. Katılımdan ve ziyaretlerden son derece memnunuz. Sanko Parkyöneticilerine teşekkür ederim.”

İNAN PİŞMANİYE

Etkinliğe Kocaeli İzmit’ten katıldıklarını vurgulayan firmasahibi Mehmet Demir, “İlk etkinlikten bu yana her zaman katıldık. 20 kişi ile üretim yapıyoruz. Sade ve kakaolu pişmaniyelerimizi burada da hazırlayıp taze şekilde satışa sunuyoruz. Etkinlikten çok memnunuz. 1968 yılından bu yana üretim yapıyoruz. Bizler ikinci kuşağız. Pişmaniye baba mesleğimizdir” dedi.

PEKHAS YÖRESEL ÜRÜNLER

Erzurum firması Pekhas Yöresel Ürünler’insahibi Ahmet Demirci, “Köme (cevizli sucuk) pestil ve çeşitleri, organik bal, pekmez çeşitleri ve fasulye tanıtımı ve satışı yapmak için buradayız” ifadelerini kullandı.

Pestil ve çeşitlerini dut pekmezinden ürettiklerini, diğer ürünleri yöreden temin ettiklerini bildiren Demirci, etkinliğin organizasyonuna katkı sağlayanlara teşekkür etti.

MAVRAL KURUYEMİŞ

Etkinliğe iki yıldan beri Çorum’dan katılan Mavral Kuruyemiş firmasının sahibi Mustafa Mavral, “Leblebi ve çeşitleri satıyoruz. Ürünlerimize ilgi çok yüksek, özellikle meyveli, haşhaşlı ve köy leblebisine ilgi yoğun. Gazianteplilere ve Sanko Park yönetimine çok teşekkür ederim” diyerek, memnuniyetini dile getirdi.

ŞİFA VER

Yöresel Ürün Günleri’ne Hatay’dan katılan Hatay’ın doğal sabunlarını pazarlayan firmanın sahibi Cafer Gülcemal, “Saf zeytinyağlı, çörek otlu, sarımsak, katran, defne, kil, kükürt, gül, eşek sütlü, salyangoz ve lavantalı sabunlarımız var. 25 kişi ile üretim yapıyoruz. Ayrıca www.sifaver.com adresi üzerinden de internet satışlarımız var. Ürünlerimizde hayvansal, kimyasal ve renklendirici içermemektedir. Sabunlarımız yüzde 100 doğal bitkisel ürünlerdir” diye konuştu.

OLİZE YURTMA GIDA

Bursa’da yerleşik OlizeYurtma Gıda Yetkilisi Erhan Oral, etkinlikte Bursa ve Ayvalık bölgelerinden temin edip işledikleri zeytin çeşitleri ile saf zeytinyağı satışı yaptıklarına vurgu yaptı.

Etkinliğe ilk kez katıldıklarını ve ziyaretçi yoğunluğundan memnun olduklarını ifade eden Oral, Sun Fuarcılık, Sanko Park yönetimi ve Gazianteplilere teşekkürlerini sundu.

SANKO PARK

Kent merkezinde 127 bin 489 m2 kapalı ve 56 bin 144 m2 kiralanabilir alanıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en büyük alışveriş merkezi olan Sanko Park, Gaziantep ekonomisi ve sosyal yaşamına dinamizm kazandırmıştır.

Alışveriş ve eğlence keyfini tek çatı altında birleştiren Sanko Park AVM bünyesinde 17 bin 245 m2 ana mağazalar dışında, 20 bin 142 m2 mağaza, 3 bin 615 m2 hipermarket,3 bin 793 m2 restoran, kafe ve fastfood alanı, 3 bin 178 m2 teknoloji hipermarketi, 4 bin 271 m2 eğlence merkezi, 171 m2 sanat galerisi, 10 salonlu 3 bin 389 m2 alana sahip sinema, 340 m2 etkinlik alanı ve 1.200 araçlık kapalı otopark bulunmaktadır.

Sanko Park’ın çevre illerden ve komşu ülkelerden gelen ziyaretçi sayısı ayda yaklaşık bir milyona ulaşmaktadır.

 

 

SANKO ÜNİVERSİTESİ SİVEREK’TE

KARACADAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE “SAĞLIKLI BESLENİYORUM, SAĞLIKLIYIM” KONFERANSI DÜZENLENDİ

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak,Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde Karacadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere bir araya geldi.

Eski öğrencilerinden diyetisyen Şükran Kıran’ın konuğu olarak Karacadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere sunum yapan Prof. Dr. Nurten Budak,ayrıca “Ergen Beslenmesi” konulu konferans verdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta,  yeterli ve dengeli beslenmenin önemi konusunda seslenen Prof. Dr. Budak, “Beslenme bilinçli yapılması gereken bir davranıştır. Ergenlik döneminde öğrenciler tüketmesi gereken besinleri günde ne kadar tüketmeleri gerekiyorsa, o kadar almalıdır. Bu dönemdeki beslenme tarzınızın, bundan sonraki hayatınızı tümüyle etkileyeceğini unutmamalısınız” dedi.

BESİNLERİ SATIN ALMA, HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ

Organizasyonun öğleden sonraki bölümünde ise Prof. Dr. Budak,okulun Yiyecek-İçecek Hizmetleri Bölümü 3. Sınıf Öğrencilerine “Besinleri Satın Alma, Hazırlama, Saklama ve Pişirme İlkeleri” konusunda bir eğitim verdi.

Bireysel ve mutfak hijyenine uygun şekilde okulun Sağlık Mutfağında gerçekleşen eğitimde Prof. Dr. Budak, yumurta, etler, süt ve ürünleri, sebze ve meyveler ile ekmek ve tahılların sağlıklı beslenme ilkelerine uygun olarak satın alınması, saklanması, pişirmeye hazırlanmasınıve pişirilmesini örneklerle anlattı.

Organizasyonun sonunda SANKO Üniversitesi ile ilgili bilgilendirme yapılarak, tanıtım materyalleri dağıtıldı.