GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (5)

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE RESİM SERGİSİ

RESSAM ÖZBEK: “DUYGU VE DÜŞÜNCELERİMİ ANLATTIĞIM TEK YER RESİM” “RESSAMLAR DÜNYASINDA SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ AÇMAK AYRICALIKTIR VE BİR PRESTİJDİR”

Niğdeli Ressam Nadire Özbek, Gaziantep’te sanatın ve sanatçının buluşma merkezi haline gelen Sanko Sanat Galerisi’nde “Gördüğümden Ötedeyim Aslında, Hissettiklerinin ise Tam Merkezinde” temalı 18’inci kişisel resim sergisini açtı.

Duygu ve düşüncelerini anlattığı tek yerin resim olduğunu belirten Özbek, resim yaparak kendisini çok daha iyi ifade edebildiğini söyledi.

Sanat çalışmalarını Ankara’da kendi atölyesinde sürdüren Özbek, “Haftanın her günü atölyemde çalışıyorum. Bir kişi resim çalışmalarına belli bir süre devam etse, bir sürenin sonunda düzgün bir şeyler çizebilir” dedi.

“Her şeyin tekniği var.  Ama önemli olan yaratıcılık ve yüzeyde kurguyu kurabilmekten geçiyor. Yaratıcılık bambaşka bir olaydır” diyen Özbek, şöyle devam etti:

“Kitap okursan ufkun ve bakış açın gelişir o da yaratıcılığı besler. Yaratıcılık bilgi işidir. Bilgin ne kadar çoğalırsa resim yetisi de o kadar gelişir. Her resmin süresi esere göre değişiklik gösteriyor. Resim sanatı muhteşem bir derya deniz. Hayatla hesaplaşıyorsunuz. Hem aşk yaşıyorsunuz hem de kavga ediyorsunuz. Ben renk seviyorum. Renkçi bir ressamım. Çok fazla renk aralığı kullanıyorum. Bu beni diğer ressamlardan ayırt eden özelliğimden bir tanesi.  Eserlerimde kullandığım renkler dinginlik veriyor.”

Millî Eğitim Bakanlığında resim öğretmeni olarak çalışan Özbek, ülkemizde sanata ve sanatçıya değer verilmesini istediğini bildirdi.

SANKO’DA SERGİ AÇMAK AYRICALIKTIR VE BİR PRESTİJDİR

Sanat dünyasında ve özellikle ressamlar arasında Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açmanın ayrıcalık ve bir prestij olduğuna vurgu yapan Özbek, “Sanko’da sergi açacağımı duyan arkadaşlarım beni tebrik ettiler. Sanatçı seçimleri ile Sanko Sanat Galerisi’ni sanat dünyasının üst düzey, saygın galerisi haline gelmesine katkı sunan, çıtayı yükselten galeri seçici kurul üyesi, ressam Aslı Özen Hocamın daveti ile geldim, burada olmaktan dolayı mutluyum” diye konuştu.

Eserlerini tuvalde akrilik boya üzerine yağlı boya tekniği kullanarak yaptığını anlatan Özbek, akrilik boyanın diğer boyalara göre daha hızlı kuruduğunu anımsattı.

Resimlerinde yeşilin yüzlerce tonunu kullandığını, genellikle kadın figürü yaptığını ve çalışan kadınları işlediğini kaydeden Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Resim tutkusunu küçük yaşlarda kazandım. Ailem de resim sanatı ile ilgili. Annem ressam değil, ev kadını ama annemin önüne bir objeyi koyduğunuz zaman resmini yapmak istiyor. Aynı şekilde ağabeyimin de resme ilgisi var. Gençlerin sanatın olduğu yerlere, mekânlara ya da ortamlara gitmelerini istiyorum. Gençlerimizin sanat dallarından bir tanesi ile ilgilenmelerini istiyorum. Gençlerimiz sanat dallarından birisi ile uğraştıkları zaman önümüzü hiçbir şey kesemez.”

Galerinin 15 yıldır sanatçıların buluşma noktası olduğunu ve şimdiye kadar 250 dolayında sergi açıldığını anımsatan Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek ise yıldan yıla çıtayı yükselterek Türkiye genelinde önemi bilinen bir galeri konumuna geldiklerinin altını çizdi.

Sergi açılışına, sanatçının eşi Prof. Dr. Murat Özbek, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Sanko Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, Sanko Okulları Liseler Müdürü Uğur Topuz, Sanko AVM yetkilileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Konuşmalardan sonra Gaziantepli ressam Şaban Pala, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli bilimsel yayını, sanatçı Nadire Özbek’e hediye etti.

Özbek’in 32 eserinin yer aldığı sergi, Sanko Sanat Galerisi’nde, 17 Mayıs’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

NADİRE ÖZBEK

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden 1989 yılında lisans eğitimini tamamlayan Özbek, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan Özbek, 2016’dan beri derneğin genel sekreterliğini yapmaktadır. Bugüne kadar 17 kişisel sergi açan, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma sergi ve çalıştaya katılan sanatçının özel koleksiyonlar ile çeşitli kurum ve kuruluşlarda eserleri bulunuyor.

 

 

SANKO OKULLARI JİMNASTİK TAKIMI İL ÜÇÜNCÜSÜ

Gaziantep Okul Sporları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Minik A ve B Jimnastik İl Şampiyonası”nda SANKO Okulları Minik Kızlar A Takımı ve Minik Kızlar B Takımı il üçüncüsü oldu.

Karataş Spor Salonunda düzenlenen müsabakada SANKO Okullarının Minik Kızlar A Takımı sporcularından Öykü Melek Özefe, Mina Küpeli ve Nermin Elif Özkara il üçüncülüğü kupasını, Minik Kızlar B Takımı sporcularından Yaprak Ece Tunçel, Hülya Naz Çubukçu ve Azra Aksoy il üçüncülüğü kupasını kucakladı.

SANKO Okulları İlkokul Müdürü Hülya Bingül, Minik Kızlar A ile B takımı öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

 

 

SANKO OKULLARINDAN RESİM ALANINDA BÜYÜK BAŞARI

SANKO Okulları öğrencileri, Gaziantep Mizyâl Sanat Müzesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “31’inci Uluslararası Çocuk Resim Yarışması”nda, iki altın, üç gümüş, dört bronz madalya ve 11 sergilenmeye değer eser ödülünü kazandı.

25 ülkeden, 5 bin 800 resmin katıldığı serbest konulu resim yarışmasında, SANKO Okulları öğrencilerinden Mehmet Can Özyaşar 3-12 yaş kategorisinde, Ayşe Karaca ise 3-19 yaş kategorisinde altın madalya kazandı.

Derin Aykan ve Elif Öztürk 3-12 yaş kategorisinde, Zehra Yelda Öztürk 3-19 yaş kategorisinde gümüş madalya, Nazerin İpek Söylemez ve Ecrin Yılmazlar 3-12 yaş kategorisinde, Dilara Sağır ve Elif Uzun ise 3-19 Yaş Kategorisinde bronz madalya ile ödüllendirildi.

3-12 yaş kategorisinde İrem Aydın, Erdem Özuslu, Lara Çehreli, Ela Nur Özkeleş, Elif Ozansoy, Şahin Şakı, Elif Zeynep Tural ve Boğaçan Gürer, 3-19 yaş kategorisinde Setenay Sarsu, Lara Sakı ve Elif Neva Güner’in eserleri sergilenmeye değer eser ödülüne değer görüldü.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin uluslararası resim yarışmasında elde ettikleri başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, öğrencilerini kutladı. 

 

 

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI: “23 NİSAN 1920, BÜYÜK TÜRK MİLLETİ İÇİN BAĞIMSIZLIĞIN EN BÜYÜK SİMGELERİNDEN BİRİ OLMUŞTUR”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, milletlerin gücünü, bağımsızlıktan aldığını belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920, büyük Türk milleti için bağımsızlığın en büyük simgelerinden biri olmuştur” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, milletleri ayakta tutan, bir arada olmalarını sağlayan önemli tarihi kavşaklar ve değerler bulunduğunu, ancak bağımsızlığın, bir milleti millet yapan en büyük güç olduğunu kaydetti.

Türk Milleti’nin tarih boyunca bağımsızlık adına hiçbir mücadeleden kaçınmadığını anımsatan Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

“23 Nisan 1920 tarihi, büyük Türk milleti için bağımsızlığın en büyük simgelerinden biri olmuştur. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği üzere, ‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.’

Geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımıza 23 Nisan tarihini armağan eden Büyük Önderimiz, aynı zamanda geleceğimize de büyük bir inancı olduğunu göstermiştir. İnanıyoruz ki, yarınlarımızın teminatı çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, barış ve huzur içinde yaşayan bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mutluluğunu yaşamamızı sağlayan Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kurtuluş mücadelemizde canlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

 

 

II. BESLENME VE DİYETETİK GÜNLERİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE “KANSER VE BESLENME SEMPOZYUMU-2019’’ DÜZENLENECEK

SANKO Üniversitesi’nde II. Beslenme ve Diyetetik Günleri kapsamında 26-27 Nisan 2019 tarihlerinde, “Kanser ve Beslenme Sempozyumu-2019” düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenecek sempozyum, 26 Nisan 2019 Cuma günü açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Oturum başkanlığını SANKO Üniversitesi Rektörü ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Güner Dağlı ile SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Mıhçıoğlu’nun yapacağı ilk oturumda, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, “Karsinogenez Mekanizmaları”, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Çetin “Kanser Genetiği ve Biyolojisi” konularını anlatacak.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve sempozyum başkanlarından SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak’ın oturum başkanlığında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Doğanay “Dünyada ve Türkiye’de Kanser Prevalansı” ve SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Öğr. Gör. Nezihe Otay Lüle “Türkiye’nin Beslenme Durumu ve Kanser İnsidansında Rolü” konusunu konuşacak.

Oturum başkanlığını Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gül Kızıltan ve SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Çetin’in yapacağı oturumda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. Rüksan Çehreli “Tümör Biyolojisi ve Moleküler Beslenme İlişkisi”, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Dr. Diyetisyen Derya Hopancı Bıçaklı “Kanserin Oluşmasında Beslenmenin Etkisi” konularında sunum yapacak.

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Medeni Maskan ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. Rüksan Çehreli’nin başkanlığında yapılacak günün son oturumunda SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Öğr. Gör. Funda Esin Fakılı “Gıda Katkı Maddeleri ve Kanser İlişkisi”, Arş. Gör. Saadet Özen “Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar ve Sağlık” konularında konuşacak.

İKİNCİ GÜN

27 Nisan 2019 tarihinde ilk oturumda SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Doğanay’ın başkanlığında Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gül Kızıltan’ın “Kanser, Metabolik Sendrom ve Şişmanlık İlişkisi”, SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir’in  “Kanser ve Diyabet İlişkisi” konulu konuşması yer alacak.

Başkanlığını SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ile SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Bayram’ın yapacağı oturumda ise Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Fatih Teker “Kanserde Kemoterapi ve İmmünoterapi”, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Dr. Mehmet Tamer Tuncer “Kanserde Radyasyon Tedavisi”, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Doğanay “Kanserde Cerrahi Tedavi” ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. Rüksan Çehreli “Kanserde Tıbbi Beslenme Tedavisi” konularında paylaşımda bulunacak.

Sempozyumun son oturumunda Prof. Dr. Güner Dağlı ile Prof. Dr. Nurten Budak başkanlığında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Dr. Diyetisyen Derya Hopancı Bıçaklı, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. Rüksan Çehreli ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Dr. Dyt. Pırıl Tuncay, vaka sunumlarını paylaşacak.