GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (4)

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

TÜRK TELEKOM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE SANKO ÜNİVERİSTESİ TANITILDI

Gaziantep Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, SANKO Üniversitesi’ne bilgilenme gezisi düzenledi.

Rehber Öğretmeni Esra Okçu ile birlikte SANKO Üniversitesi’ne gelen öğrencilere, bölümler, fiziki ve teknik altyapıya ilişkin bilgi sunuldu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Arş. Gör. Meltem Uzun, fizyoterapistlik mesleği ve kariyer planlaması konusunda öğrencilere bilgi paylaştı.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Arş. Gör. Meryem Özdemir ve Hemşirelik Bölümü’nden Öğr. Gör. Zeynep Doğan da derslerin işlenişi ve uygulamalar konusunda öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtladı.

Ziyaret sonunda öğrencilere hediyeler verilerek, birlikte fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

 

 

DÜNYA KLAVYE ŞAMPİYONASI

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİSİ DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

SANKO Okulları öğrencileri, Birleşmiş Milletler Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu (INTERSTENO) tarafından düzenlenen "2019 Dünya Internet Klavye Şampiyonası"nda dünya 1’inciliği ve 5’inciliği kazandı.

17 ülkeden 1243 yarışmacının katıldığı şampiyona, 0-12, 13-16, 17-20 ve 21-90 olmak üzere 4 farklı yaş kategorisinde düzenlendi.

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Mahmut Tosun, 13-16 yaş grubu “Anadil Dil Kategorisi”nde dakikada net 100 sözcük yazarak dünya birincisi, SANKO Ortaokulu öğrencisi Mete Kağan Altun ise 0-12 yaş grubu “Çoklu Dil” ve “Ana Dil” kategorilerinde dünya beşincisi oldu.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “1243 yarışmacı arasından biri dünya şampiyonluğu olmak üzere toplam 3 uluslararası derece kazandıran öğrencilerimizi kutluyoruz” dedi.

Asyalı, öğrencilerini ve öğretmenini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

 

 

“EĞİTİMİN GELECEĞİ, GELECEĞİN EĞİTİMİ”

EĞİTİMPEDİA KURUCUSU ALİ KOÇ: “ÇOCUKLARI BİLGİNİN YÜKÜNÜ TAŞIYAMAZ HALE GETİRMEYİN; HANGİ BİLGİYE İHTİYACI VARSA İHTİYAÇ DUYDUĞU ANDA VERİNİZ”

Eğitim pedia Kurucusu Ali Koç, “Çocuklarımızı bilginin yükünü taşıyamaz hale getirmeyin; hangi bilgiye ihtiyacı varsa ihtiyaç duyduğu anda veriniz” dedi.

Koç, SANKO Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen “Eğitimin Geleceği, Geleceğin Eğitimi” konulu seminerde, okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerle bir araya geldi.

Geleceğin bireylerini yetiştirirken, konuya tezat bir şekilde, geleneksel eğitim sistemlerinin yapılan işleri geleceğe dair değil, geçmişe dair yapıldığını belirten Koç, 2020 iş dünyasının işe alacağı bir bireyde aranan temel yetkinlikleri; karmaşık sorun çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, insan yönetimi, eşgüdüm, duygusal zeka, yargı ve karar verme, hizmet odaklılık, müzakere ve bilişsel esneklik olduğunu söyledi.

Geleneksel eğitim sistemlerinin bu yetkinliklere sahip çocuklar yetiştirmediğinin altını çizen Koç, doğadaki bütün canlıların yavrularını bağımsızlaşmak üzere yetiştirdiğini, insanoğlunun bağımlılık ilişkisi kurduğuna dikkat çekti.

“Çocuklarımızı sınav odaklı, teorik bilgiler ışığında yetiştiriyoruz. Sınavdan 100 alan bir çocuğun, sorumluluk duygusu gelişmemiş ve Bütün İnsan felsefesiyle yetişmemiş ise gerçek hayatta aynı başarıyı sağlamaz” diyen Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çocuklarımızı bilginin yükünü taşıyamaz hale getirmeyin; hangi bilgiye ihtiyacı varsa ihtiyaç duyduğu anda veriniz. Çocuklara sabırlı olma, sorumluluk alma, takım çalışması, proje üretme, münazara yetkinliğini kazandırarak bağımsız bireyler olarak geleceğe hazırlamanız gerekiyor.”

 

 

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YARIŞIYOR

SANKO ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ

SANKO Ortaokulu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları tarafından düzenlenen "Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor" yarışmasında Türkiye dördüncüsü oldu.

Türkiye genelinden ortaokul öğrencilerinin takım olarak katıldığı yarışma, Ankara ODTÜ Geliştirme Vakfı Ortaokullunda düzenlendi.

SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Kağan Topuz ve Cemal Nehir, Rehber Öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın ve İbrahim Halil Yılmaz eşliğinde “Hedefi Vur Tahtada Dur” teması ile düzenlenen yarışmada Türkiye dördüncüsü olmayı başardı.

Yarışmada; takımların gergin ip üzerinde hareket edebilen teleferik yapmaları ve teleferiğin taşıdığı tenis topunu yerdeki hedefe isabet ettirerek ipin sonundaki durdurucu tahtaya kısa sürede ulaşması istendi. Yarışmanın sonunda en yüksek puanı elde eden ve tel üzerindeki hareketini en kısa sürede tamamlayan takım kazandı.

SANKO Ortaokulu Müdürü Ümit Ülger, öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayarak başarılarının devamını diledi.