GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (4)

SANKO PARK’TA İMZA GÜNÜ

GÜLŞAH GÜNEŞ YARIN AŞKA SENFONİ KİTABINI İMZALAYACAK

Gülşah Güneş, yarın Sanko Park’ta “Aşka Senfoni” isimli kitabını imzalayacak.

Çocukluğu Ankara’da geçen Güneş, yaşamını Gaziantep’te sürdürüyor. Küçük yaştan itibaren şiirle ilgilenen Güneş’in, şiirlerinin yanı sıra, öykü denemeleri de bulunuyor.

Aşka Senfoni isimli kitabını, Sanko Park birinci katta yarın (17 Şubat 2019, Pazar) 11.00-17.00 saatleri arasında imzalayacak olan Güneş, evli ve üç çocuk annesi.

 

 

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

ÖZEL HATEM DEVA SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE TANITIM YAPILDI

SANKO Üniversitesi’ne ziyarette bulunan Özel Hatem Deva Sağlık Meslek Lisesi 12’inci sınıf öğrencilerine SANKO Üniversitesi tanıtıldı.

Özel Hatem Deva Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, sağlık bilimlerinde tematik üniversite olan SANKO Üniversitesi’nin fiziki alanlarını gezerek, sağlıkla ilgili mesleklerle ilgili bilgi aldı.

SANKO Üniversitesi’nin laboratuvarlarını, yemekhanesini, kütüphane, derslik ve sosyal alanlarını akademisyenler eşliğinde inceleme yapan öğrencilere, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi de gezdirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve DiyetetikBölümü’nden Araştırma Görevlisi Saadet Özen,Hemşirelik Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Emine Baş, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Öğretim Görevlisi İpek Katırcı Kırmacı öğrencilere bölümleri ve meslekleri ile paylaşımlarda bulundu.

Sosyal Kurumsal Hizmetler Müdür V. Begüm Tekin ise öğrencilere üniversitenin sosyal imkanları, öğrenci kulüpleri ve bursları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Gezi sonrası öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarında yüksek lisans ve Biyoistatistik alanında Doktora eğitimleri veriliyor.

 

PROF. DR. HÜSAMETTİN KOÇAN SANKO’DA SERGİ AÇACAK

BAKSI MÜZESİ KURUCUSU PROF. DR. KOÇAN, ESERLERİNİ GAZİANTEPLİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURACAK

Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde kurduğu Baksı Müzesi ile ressamlığının yanı sıra, müzeciliği ile de dikkati çeken Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Sanko Sanat Galerisi’nde 22 Şubat’ta sergi açacak.

1946 yılında Bayburt’ta doğan Prof. Dr. Koçan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yaptı ve 1997-2005 yılları arasında fakültenin dekanlığını üstlendi. 1980 yılında “Türk Halk Resimleri” konulu araştırmasını tamamladı.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin kurucuları arasında yer alan ve 1990-1995 yılları arasında derneğin başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Koçan,1991’de İstanbul Sanat Fuarı’nı kurdu.

2005 yılında kurduğu vakıfla 2010 Temmuz ayında Baksı Müzesi’ne hayat verdi. 2014 yılında TBMM Onur Ödülü’nün sahibi oldu.Baksı Müzesi Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi 2014 Yılın Müzesi Ödülünü aldı.

Baksı Müzesi Bayburt’a 45 km uzaklıktaki Bayraktar Köyü'nde kurulu sanat müzesidir. Kurulduğu Bayraktar Köyü'nün eski adı olan Baksı sözcüğü eski Türklerde bilgin, hekim, şaman anlamlarına gelmektedir. Müze, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Prof. Dr. Koçan, “Sanat Tır” ve Sanat Çadır” gibi projelerle sanatı merkezin dışına taşıma çalışmalarını da gerçekleştirdi.

Avusturya Salzburg Şehir Onur Ödülü ve Asya SanatBienali- Resim Büyük Ödülü’nün içinde olduğu 35 ödüle sahip olan Koçan, 45 kişisel sergi açtı ve çok sayıda ulusal ve uluslararası grup sergisine katıldı.

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın Sanko Sanat Galerisi’nde 22 Şubat saat 17.30’da açılacak sergisi, 22 Mart’a kadar gezilebilecek.

 

ULUSLARARASI EL SANATLARI, GAZİANTEP’TE İLK KEZ SANKO PARK’TA

Gaziantep’te bir ilk olan Uluslararası El Sanatları ve Hediyelik Eşya Günleri, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Türkiye’nin yanı sıra, değişik ülkelerde çeşitli, sektörlerden firmaların katılacağı etkinlik, 24 Şubat’a kadar Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde her gün 10.00-22.00 saatleri arası gezilebilecek.

El sanatları Günleri kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Hint El Sanatları, İran Halısı, Senegal Ahşap Sanatları ve onlarca yöresel eserin yer aldığı stant bir arada olacak. Cam, sıcak cam işleme, el yapımı halı, telkâri, ahşap ve hediyelik eşyalar hem sergilenecek hem de satışı yapılacak.

El sanatı ürünlerin ulusal ve uluslararası alandaki bilinirliğini artırmayı, farklı ülkelerin ve bölgelerin kültürlerini tanıtmayı amaçlayan bu etkinlik, Gaziantep’te bir ilk olması açısından da önem taşıyor.

SANKO PARK

Gaziantep’te hizmete girdiği 2009 yılından itibaren bölgenin “yaşam alanı” haline gelen Sanko Park, zengin marka karmasıyla kaliteyi arayan ziyaretçilerini ferah bir ortamda buluşturuyor.

“Gaziantep’in alışveriş merkezi” olan Sanko Park, kent merkezinde, 140 bin metrekare inşaat alanı ve 55 bin 520 metrekarekiralanabilir alanda hizmet sunuyor. Sanko Park'ın marka karmasında H&M, Mars Athletic Club (MAC), Oxxo, Boyner, Network, Kahve Dünyası, Tekzen, Paşabahçe, Mudo, Beymen, Beymen Home, Beymen Club, W Collection, Marks &Spencer, Swarovski, Avva, Jimmy Key, LCW, Media Markt, D&R, Twist, İpekyol, Toyzz Shop, Mango, Koton, Flo, Dominos Pizza, Alaçatı Muhallebicisigibi markaların yanı sıra, Sanko Sanat Galerisi yer alıyor.

Aylık 1 milyona yakın ziyaretçiye sahip olan ve kiralamada yüzde 100’e yakın doluluk oranı ile hizmet veren Sanko Park, zengin marka karmasıyla markalara ve kaliteyi arayan tüketicilere ferah ortamda ortak buluşma alanı sunuyor.

Sanko Park, sinemaseverleri Avşar Sinemaları’nın 1.144 kişilik 10 salonunda ağırlıyor. Gaziantep'te en büyük oyun alanına sahip olan Play Park 4.270 m² ile Sanko Park’ta çocukların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Gaziantep'in “tam kalbinde” bulunan Sanko Park’a, bu avantajı nedeniyle kentin her semtinden çok kolay ulaşılabiliyor. Sanko Park Alışveriş Merkezi, haftanın 7 günü 10:00-22:00 saatleri arasında hizmet veriyor.