Gaziantep Sanko Haberleri (3)

“ALTAYLARDAN ANADOLU’YA BAKIŞ”

RESSAM RAUF TUNCER: “İSLAMİYET ÖNCESİ VE İSLAMİYET SONRASI KÜLTÜREL MİRASI GÜNÜMÜZ SANAT ESERLERİYLE BİRLEŞTİRİYORUM”

Sanko Sanat Galerisi, 2019-2020 sergi sezonunu, Ressam Rauf Tuncer,’in “Altaylardan Anadolu’ya Bakış” temalı kişisel sergisi ile açtı.

Sergi açılışında konuşan Tuncer, Orta Asya’da görülen İslamiyet öncesi ve İslamiyet sonrası kültürel mirası günümüz sanat eserleriyle birleştirdiğini söyledi.

Geçmişin değerlerini geleceğe taşıma endişesi ile çalıştığını belirten Tuncer, “Eski Türk damgalarını ve sembollerini Orta Asya ile ilgili uzun süren araştırmalarımdan sonra tuvalime yansıtmaya başladım. Türklerin ilk kullanılan yazı ile son kullanılan yazıları karıştırdım” dedi.

Soyut resim çalıştığını anımsatan Tuncer, “Sanat evrenseldir. Sanat hangi kültür ile beslenirse tuvale o geçer. Ben Türk gibi düşünürüm. Resimlerimi de kültürüm ile yaparım. Geçmişe dönük çalışıyorum. Kültürel değerlerimizi başka ülkelere yansıtabilmek onlarla aramızda bir etkileşim sağlayabilmek için eserlerimde yer veriyorum. Bu zamana kadar binin üzerinde resim yaptım. Bunların çok azı elimde kaldı” diye konuştu.

“Siyah dışında her rengi kullanırım” diyen Tuncer şunları kaydetti:

“Hiç renk ayırt etmem. Ama siyah rengini de kullanmam. Siyah boyam hiç olmadı. Koyu renkleri siyah yerine tercih ediyorum. 100’ün üzerinde kişisel sergi açtım. Sanat kendimi ifade etme aracıdır. Ekmeğimizi resimden kazanıyoruz. Kalıcı olmak için bu işi yapıyorum. Bir düşünün bin sene sonra kalıcı bir eseriniz oluyor. Hatırlanıyorsunuz. İnsan ömrü ortalama 70-80 yıl, kalıcı olmak için bir şeyler yapmalıyız. Mimar Sinan’ı yaptığı işlerden dolayı herkes tanıyor ve anıyor. Ben gittikten sonra da insanların beni tanımasını, hatırlamasını istiyorum.”

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı iseSANKO Holding’in her zaman sanatın gelişimine destek olduğuna vurgu yaparak, sanatçı Rauf Tuncer’e Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açtığı için teşekkür etti.

Serginin zamanlamasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Dağlı,“Gaziantep’te bugünlerde Uluslararası Gastronomi Festivali var. Orada değişik lezetleri tadabilir, burada sanatın güzelliklerini yaşayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Galerinin 15 yıldır sanatçıların buluşma noktası olduğunu ve şimdiye kadar 250’un üzerinde sergi açıldığını bildiren Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Sevim Karakaşda, Türkiye genelinde önemi bilinen bir galeri olduklarını ve bu anlamda çok mesafe kat ettiklerinin altını çizdi.

Konuşmalardan sonra Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli bilimsel yayını, sanatçı Rauf Tuncer’e armağan etti.

Sanatçının 25 eserinin yer aldığısergi açılışına, eşi Şükran Tuncer, Gaziantepli sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Tuncer’in Sanko Sanat Galerisi’ndeki sergisi, 4 Ekim’e 2019 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

RAUF TUNCER

Rize’nin İkizdere’de 1955 yılında doğan Tuncer, 1974’te Rize Erkek İlköğretmen Okulu’ndan mezun oldu, 1979 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi.

Daha sonra Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde lisans eğitimini bitiren Tuncer, 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde yüksek lisans çalışmasını tamamladı.

1974-1986 yılları arasında ilkokul ve ortaöğrenim kurumlarında resim öğretmenliği yapan Tuncer, 1986 yılında öğretmenlikten ayrılıp, İstanbul’da kendi atölyesini kurarak çalışmalarını sürdürdü.

Ardından çalışmalarını yurt dışında sürdüren Tuncer, 1990 yılında yurda dönerek, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde göreve başladı. 2009’da emekli olan Tuncer, daha sonra özel üniversitelerde dersler verdi.

Hollanda, Yunanistan, İran, Hollanda, Almanya ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede kültürel programlar yaparak, sergiler açan Tuncer, Hollanda’da KunstGaleria Anatolia ve Bursa’da MahfelMado Sanat Galerilerini kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı.

Vitray konusunda yayınlanmış kitabi bulunan Tuncer, Altamira Sanat Dergisinin editörlüğünü üstlendi. 200’ü aşkın ulusal ve uluslararası karma ve kişisel sergiye imza atan sanatçının Kültür Bakanlığı başta olmak üzere, yurt içi ve dışında, birçok kurumun müze ve koleksiyonlarında resimleri yer alıyor.

Yurtiçi ve dışında birçok mimari eserde vitray çalışmaları bulunan ve Türk Dünyası Hizmet Ödülü sahibi olan Tuncer, GESAM üyesidir.

 

 

GÖREVİNİ MEHMET BÜYÜKEKŞİ’YE DEVREDEN ADİL SANİ KONUKOĞLU:  “GAZİŞEHİR GFK BAŞKANLIĞINI, GÖREVİ ÜSTLENİRKEN ÇİZDİĞİMİZ HEDEF VE VERDİĞİMİZ KARAR DOĞRULTUSUNDA ‘BAŞARARAK’ DEVRETTİM” “BUNDAN SONRA, GÖREVDE OLDUĞUM SIRADAKİ DUYARLILIKLA, YENİ YÖNETİMİN YANINDA OLACAĞIMDAN HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN” “HİÇ BİR ZAMAN DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN AĞABEYLERİM BAŞTA OLMAK ÜZERE AİLEME,  GÖREVİMİ SÜRDÜRMEM İÇİN HER DAİM SAMİMİ DİLEKLERİNİ İLETEN HEMŞERİLERİME, SPOR CAMİASINA VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZ OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDERİM” VAROLSUNLAR”

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Başkanlığı görevini, ülkemizin güzide kurumlarında uzun yıllar yöneticilik yapan Mehmet Büyükekşi’ye devreden Adil Sani Konukoğlu, “Görevi üstlenirken çizdiğimiz hedef ve Konukoğlu Ailesi olarak verdiğimiz karar doğrultusunda görevimi ‘başararak’ devretmenin gurur, mutluluğu ve huzurunu yaşıyorum” dedi.

Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarından SANKO Holding’teyapılan planlama doğrultusunda 2020 yılı ile birlikte yönetim kurulu başkanlığı görevini üstleneceğini anımsatan Konukoğlu, iş yoğunluğu ve sorumluluğunun bu nedenle daha da artacağına dikkat çekti.

Görevden ayrılmasının beklenmeyen bir gelişme olmadığını, Gazişehir GFK Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenirken belirledikleri hedefe uygun hareket ettiklerinin altını çizen Konukoğlu, “Süper Lig’e yükselmeyi, altyapıyı güçlendirmeyi, şirketleşmeyi sağlamayı ve ardından görevi devretmeyi hedeflemiştik. Süper Lig’e yükseldik, altyapıda çok önemli mesafe kat ettik, şirketleşmeyi sağladık” diye konuştu.

Hedeflerini gerçekleştirmenin mutluluğu ve görevi kabul ederken aldıkları karar doğrultusunda, tamamen SANKO Holding’te üstleneceği görevin getireceği yoğunluk ve artacak sorumluluğu nedeniyle, hiçbir telkin ve talep söz konusu olmadan, huzur ve gönül rahatlığı ile Gazişehir GFK Başkanlığı’ndan ayrıldığını kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Gazişehir GFK Yönetimi olarak gururluyuz, mutluyuz, huzurluyuz. Başardık. Bu süreçte bir ve beraber hareket ettiğimiz yönetim kurulu üyeleri ile kulüp teknik ve idari personeline çok teşekkür ederim. Bundan sonra, görevde olduğum sıradaki duyarlılıkla, yeni yönetimin yanında olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kulüple ve yeni yönetimle et ve tırnak gibiyiz. Ayrımız, gayrımız olamaz.

Bu vesile ile eksilmeyen destekleri içinbaşta Abdulkadir ve Zeki ağabeyim ile sevgili eşim ve çocuklarım olmak üzere, Konukoğlu Ailesine, SANKO Grubu’ndaki mesai arkadaşlarıma, görevimi sürdürmem için samimi dileklerini ileten hemşerilerime, spor camiasına ve çalışma arkadaşlarımız olarak gördüğümüz değerli basın mensuplarına kalbi duygularla teşekkür ederim. Sağ olsunlar, var olsunlar.”

Konukoğlu, GazişehirGFK’nın Süper Lig’de başarılı olması için yeni yönetime aynı şevk ve heyecanla destek vereceklerini sözlerine ekledi.

 

GASTROANTEP’TE  SANKOÜNİVERSİTESİ DEYER ALIYOR

SANKO Üniversitesi ve Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi GASTROANTEP’te  (Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali) stant açtı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliği ile 12 – 15 Eylül 2019 tarihleri arasında Festival Park’ta düzenlenen GASTROANTEP’te yerel ve ulusal pek çok firmanın yanında SANKO Üniversitesi akademik ve idari kadrosuyla bilgilendirme yaparken, Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından dileyen ziyaretçi ve katılımcılara ücretsiz kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapılıyor.

Hastanede verilen hizmetler ve gerçekleştirilen uygulamalar hakkında da bilgi verilen stant, birbirinden değerli şeflerin ve konukların katıldığı festival süresince ziyaret edilebilecek.

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarında yüksek lisans ve Biyoistatistik alanında Doktora eğitimleri veriliyor.

SANİ KONUKOĞLU UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Hematoloji, TerapötikAferez Merkezi, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite Merkezi, Periton Diyalizi Merkezi, GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.