GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (3)

HEMŞİRELİK HAFTASI

ASİD GENEL BAŞKANI DR. YILDIRIM: “HEMŞİRELER MESLEĞİNİ BÜYÜK BİR FEDAKARLIKLA VE İNSAN SEVGİSİYLE YERİNE GETİRMEKTEDİR”

Merkezi Gaziantep’te bulunan Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Sağlık sektörünün vazgeçilmezi hemşirelerin mesleğini büyük bir fedakarlıkla ve insan sevgisiyle yerine getirdiğini belirten Dr. Yıldırım, “Her mesleğin kendince zorlukları vardır. Ancak konu insan sağlığı olunca, hatanın kabul edilmediği, tamamen bilgi, eğitim ve sevgiyle mesleğin icrası gerekir” dedi.

Dr. Yıldırım, “Mesleğini büyük bir ustalık, sevgi ve hoşgörüyle yerine getirmek için büyük çaba harcayan hemşirelerimizin haftasını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

ANNELER GÜNÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI:“RUHUMUZU VE GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİREN ANNELERİMİZ EN ÖNEMLİ YAŞAM MİMARIMIZDIR”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,“Ruhumuzu ve geleceğimizi şekillendiren annelerimiz, en önemli yaşam mimarımızdır” dedi.

Anneler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı,“Annelerimizin haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Annelerimizin sevgisi, merhameti ve şefkati, hayat boyu yol göstericimizdir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Dağlı, mesajında devamla şu görüşlere yer verdi:

“Çocuğunun mutluluğuyla mutlu olan, sıkıntısıyla yüzü gölgelenen annelerimiz, fedakarlığı, özveriyi ve sevgiyi temsil etmektedir. Anneler Günü vesileyle, bütün annelerimizin ellerinden hürmetle ve saygıyla öpüyor, evlatlarıyla birlikte sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum.”

 

HEMŞİRELİK HAFTASI

SANKO ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR. TUNA: “HEMŞİRELİK BİREYLERİN SAĞLIĞINI KORUYAN, GELİŞTİREN, BOZULAN SAĞLIĞI REHABİLİTE EDECEK BİLGİLERİBARINDIRAN,KLİNİK ALANDA VE SAHADA BAKIMI SÜRDÜREN BİR MESLEKTİR”

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm BaşkanıProf. Dr. Arzu Tuna, “Hemşirelik anne karnından ölüme kadar bireylerin sağlığını koruyan, geliştiren, bozulan sağlığı rehabilite edecek bilgileri barındıran, danışmanlık hizmeti veren, klinik alanda ve sahada bakımı sürdüren bir meslektir” dedi.

Hemşirelik haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Tuna, hemşirelik mesleğinde bakımın klinik, yönetim, araştırma ve eğitim tanımlarını içeren yapıya sahip olduğuna dikkat çekti.

Profesyonel hasta bakımının dünya literatüründe 1854 yılında Kırım Savaşı’nda FlorenceNightingale ile başladığına vurgu yapan Prof. Dr. Tuna, şöyle devam etti:

“Ülkemizde 1842 yılında kız çocukları ebelik yapabilmeleri için ders izleme onayı, 1845 yılında 10 kız öğrenci ebelik diploması aldı. 19 Mayıs 1919’dan bugüne 100 yıl geçti.100 yıl önce, milli mücadelemizdeki direnişte cephede savaşan erkekler kadar, onlara bakım veren eğitimli bir hemşire olan Safiye Hüseyin Elbi’den bahsetmek gerekir.

Safiye Hüseyin Elbi kamusal alanda erkek hastaların yaralarına pansuman yapan, onları askeri bir gemi ile İstanbul’a taşıyan, ırk, ülke, din, mezhep ayırt etmeksizin her yaralıya hizmet veren bir hemşiredir. Hastalara sadece fizyolojik bir bakım desteği değil, psikolojik olarak da bakım ve destek sağlamıştır. Safiye Hüseyin Elbi’nini savaş ortamında biz hemşirelere verdiği bakım mesajları ortadır.

Bu nedenle 19 Mayıs 2019 tarihini yani milli mücadelemizdeki dirilişin 100’üncü yılını ve Safiye Hüseyin Elbi’yi hemşirelik haftamızda anarak, sağlıklı veya hasta bireylere sevgiyle dokunmak, hemşirelik mesleğimizi toplum yararına en iyi yere taşımak adına tüm meslektaşlarımın dünya hemşireler gününü kutluyorum.”