GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (3)

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİĞİ

SANKO Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin katkılarıyla, Çocuk Fizyoterapistliği Derneği’nin üniversite öğrenci temsilcileri ile Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Yeşilvadi Parkı’nda bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin öğrencileriyle birlikte çeşitli yarışmalar, dans gösterileri ve koro eşliğinde şarkılargerçekleştirildi.

Etkinliğe katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,bu tür etkinlerin sadece tek bir günle sınırlı kalmaması, daha sık gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Çocuk Fizyoterapistliği Derneği Gençlik Komisyonu Basın Yayın Koordinatörü Özge Özer, SANKO Üniversitesi Temsilcisi Güler Alpsoy, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Temsilcisi Nuray Güneş ve gönüllü öğrencilerin liderliğindegerçekleşen etkinlikte, çocuklar doyasıya eğlendi.

Etkinliğe SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun ve bölüm akademisyenleri de katıldı.

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarında yüksek lisans ve Biyoistatistik alanında Doktora eğitimleri veriliyor.

 

 

 

SEV 2. ROBOTOUCH TURNUVASI’NA SANKO DAMGASI

SANKO İLKOKUL VE ORTAOKUL ROBOT TAKIMLARI, İKİ AYRI TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ KAZANDI

SANKO Okulları “SEV 2. Robotouch Turnuvası”nda WeDo İlkokul Kategorisi ve Ev3-NXT Ortaokul Kategorisi’nde iki Türkiye birinciliği kazandı.

İzmir SEV Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “SEV 2. RobotouchT urnuvası”na SANKO İlkokulu öğrencileri Egehan Akbaba, Tülay Günsoy ve Batu Güdemezoğlu, öğretmenleri Mehmet Fatih Günaydın ve İbrahim Halil Yılmaz danışmanlığında hazırladıkları robot ile “WeDo İlkokul Kategorisi”nde katıldı.

Turnuvanın Halat Yarışı etabında takımlar karşı karşıya geldi ve 90 saniye boyunca robotlar birbirlerini çekerek rakip robotu ortada bulunan çizgiye dokundurmaya çalıştı. En Hızlı Robot yarışında ise takımlardan 10 metrelik yolu en kısa zamanda tamamlayacak robot hazırlamaları istendi. Bitiş çizgisine ilk ulaşan takım en yüksek puanı aldı ve SANKO İlkokul takımı “WeDo İlkokul Kategorisi”nde Türkiye birincisi oldu.

Turnuvada SANKO Ortaokulu öğrencileri Mehmet Timur Paydak, EtuğHengirmen ve Sani Kaan Konukoğlu öğretmenleri Mehmet Fatih Günaydın ve İbrahim Halil Yılmaz danışmanlığında hazırladıkları robot ile “Ev3-NXT Ortaokul Kategorisi”nde yarıştı. Bu kategorinin Bilardo etabında robotların farklı iki masada birbirleri ile yarışarak, 150 saniye içerisinde 3 adet topu doğru renkteki deliklere atmaları istenildi.

Yarışmanın Kaçış etabında ise robotlar tek masada birbirleri ile yarıştı. Hakem düdüğü çaldıktan sonra karşılarına çıkan 3 kapıyı geçerek ortadaki alana gelmeye çalıştı. Yarışmanın sonunda SANKO Ortaokul öğrencilerinin oluşturduğu takım Türkiye birincisi olmayı başardı.

 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

ALİ KÜNCÜLÜ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI’YI ZİYARET ETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Ali Küncülü Ortaokulu öğrencileri SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı’yı ziyaret etti.

EMSA SANKO (Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği) tarafından organize edilen ziyarette, Ali Küncülü Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram ve Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım dahazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Dağlıve üniversite yöneticileriyle sohbet eden öğrenciler, üniversite ortamıyla ilgili sorular yöneltti. Prof. Dr. Dağlı, “Üniversiteler, gençlerin büyüdüğü yani çocukluktan çıkıp, birey olarak kendilerini fark ettikleri yerlerdir” dedi.

Üniversitelerin görevlerinin gençleremesleki bilgi verme yanında onları hayata hazırlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Dağlı, tıp ve sağlıkla ilgili meslekleri seçerken, gönüllülüğün ve bu meslekleri sevmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Dağlı, “Mutlaka hepinizin hayalleri olsun. Bu hayallere ulaşma konusunda öğretmenleriniz ve aileniz en büyük rehberleriniz” önerisinde bulundu.

SANKO Üniversitesi’nin kapılarının öğrencilere daima açık olduğunu kaydeden Prof. Dr. Dağlı, konuklarına armağanlar vererek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ile Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Bayram’ı da bir ziyaret eden öğrenciler, tıp eğitimi hakkında bilgiler aldı.

Tıp fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Demet Arı Yılmaz’ın Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileriyle Mesleki Beceri Laboratuvarı’ndaki dersine de katılan öğrenciler, üniversitenin laboratuvarlarını ve kütüphanesini de gezme fırsatı buldu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarında yüksek lisans ve Biyoistatistik alanında Doktora eğitimleri veriliyor.