GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (3)

“20. ULUSAL VE 3. ULUSLARARASI BİYOİSTATİSTİK KONGRESİ”

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı ve Biyoistatistik Derneği işbirliği ile “20. Ulusal ve 3. Uluslararası Biyoistatistik Kongresi” düzenleniyor.

Biyoistatistik bilimiyle ilgilenen birbirinden değerli isimlerin katılacağı BiyoistatistikKongresi  26-29 Ekim 2018 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek.

Kongrenin onur kurulunda SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ve Türkiye’de Biyoistatistik biliminin kurucusu Biyoistatistik Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Kadir Sümbüloğlu yer alıyor.

Ülkemizde BiyoistatistikBilim Dalının gelişmesine önemli katkıları olan mesleğin duayenlerinden, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vildan Sümbüloğlu’nun başkanlığını yaptığı kongrede, biyoistatistik alanındaki ulusal ve uluslararası bilimsel gelişmelerin, güncel meslekî bilgi ve birikimlerin paylaşılması ve tartışılması, yerli ve yabancı bilim insanları tarafından araştırmaların sunulması planlanıyor.

Biyoistatistik, günümüzde sağlık alanının önemli bilim dallarından biri haline gelen ve ülkemizde de TÜBİTAK tarafından Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi çerçevesinde desteklenen öncelikli alanlar arasında yer alan bir bilim dalıdır.

 

İNOVASYONUN NABZI SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE ATTI

SANKO Üniversitesi tarafından, "Biyolojik ve Biyomedikal Bilimlerde İnovasyon" temasıyla dördüncüsü düzenlenen "Tıpta İnovasyon Buluşmaları", bilimsel platforma olmasının yanı sıra, Gaziantep’in tarihi, kültürel ve gastronomi alanlarında tanıtımına da katkı sağladı.

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve yoğun bir programla yerli ve yabancı birçok konuşmacının yer aldığı kongre, bilimsel bir şölen olarak geçti.

Kongrenin bu yılki formatına dahil olan ve son gün için planlanan “En iyi Girişimci Projesi” kapsamında genç girişimciler projelerini sunma fırsatı buldu. Genç girişimcilerle yatırımcıların buluştuğu bu platformda birbirinden değerli isimlerden oluşan jüri, genç girişimcilerden Arzu Özsoy Süel’inSağlık Turizmi Projesi’ni ödüle değer gördü.

Kongre bilimsel olduğu kadar, sosyal ve kültürel anlamda da zengin içeriğiyle katılımcı ve konuşmacılardan tam not aldı. Gaziantep Kültür Turu kapsamında konuklar, Gaziantep’i gezme ve yakından tanıma fırsatı buldu.

 

SANKO OKULLARI YILDIZ KIZ BASKETBOL TAKIMI İL BİRİNCİSİ OLDU

Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi tarafından düzenlenen ortaokullar arası “Cumhuriyet Kupası”nda,  SANKO Okulları Yıldız Kız Basketbol Takımı il birincisi oldu.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakada Deniz Körcük, Ecenur Özkeleş, Eylül Özpolat, Nihal Bartık, Sezer Fadıloğlu, Nurdan Ahi, Umut Dalsüren, İrem Zorkirişçi, Zeynep Kömürcügil, Elif Ozansoy, Zehra Koçer, Aslı Konukoğlu, Ada Yüksel ve Cansu Duman’dan oluşan SANKO Okulları Yıldız Kız Basketbol Takımı birincilik kupasını kucakladı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, sporcularının oynadıkları dört maçın tamamından galibiyetle ayrılarak“Cumhuriyet Kupası”nı kazanmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı.