GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (3)

SANKO OKULLARI’NIN MUCİT ÖĞRENCİLERİ

MUCİDİM OLUR MUSUN PROJE YARIŞMASINDA TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

Bayrampaşa Bilim Merkezi tarafından düzenlenen “Mucidim Olur Musun?” proje yarışmasında  SANKO Ortaokulu öğrencileri Türkiye ikincisi oldu.

SANKO Ortaokulu öğrencileri Elif Bozbaş ve Eren Nakıboğlu’nun, danışman öğretmenleri Ziya Öğüt ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladığı “Antimikrobiyal Beton” projesinde  betonun ömrünün artırılması amaçlanarak özel bir katkı maddesi kullanıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından değerlendirilen proje, Türkiye ikinciliğine layık görüldü ve 750 TL para ödülü ile ödüllendirildi.

Ayrıca, SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Sezer Fadıloğlu ve Deniz Körcük’ün “Küspeye Katılan Zehir”, Beyza Nur Ocak ve Mehmet Timur Paydak’ın “Soğuk Zincirin Kırılmasını Önleyen İşaret”, Metehan Aslan ve Bahar Oğuz’un “Hem Altından Hem Üstünden Faydalandık”, Elif Bozbaş ve Eren Nakıboğlu’nun ise “Antimikrobiyal Beton” olmak üzere yarışmaya katılan dört projenin de final sergisine davet edildi ve SANKO öğrencilerine ödül olarak altın takdim edildi.

 

 

SANKO OKULLARINDA DİJİTAL EBEVEYNLİK ETKİNLİĞİ

SANKO Okulları’nda düzenlenen “Rehberlik Gündemi” etkinliği kapsamında, “Dijital Ebeveynlik” konusunda  paylaşımda bulunuldu.

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler, Gaziantep’in devlet ve özel okullarından rehber öğretmenler, üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde okuyan öğrenciler katıldı.

Çocukları her geçen gün daha çok tehdit eden dijital tehlikeler hakkında bilgi sahibi olmak ve bu doğrultuda gerekli önlemleri almak amacıyla SANKO Okullarının düzenlediği programda Prof. Dr. Sinan Canan “Dijital Dünya ve İnsan Beyni”, Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak “Siber Zorbalık”, Prof. Dr. Zeynep Hamamcı “Çocuklarda Teknoloji Kullanımı”, Doç. Dr. Cem Gökçen “Sosyal Medya Bağımlılığı ile Başetmek” ve Dr. Öğretim Üyesi Eyüp Özkamalı “Dünya Parmaklarının Ucundayken Sabreden Çocuklar Yetiştirmek” başlıklarında önemli paylaşım yaptı.

Dijital dünyanın çocuklar üzerindeki etkisinin her yönüyle irdelendiği “Rehberlik Gündemi”nde çocuklarını teknolojinin zararlarından korumaya çalışan ebeveynler için uzmanlar tarafından önerilerde bulunuldu, katılımcıların soruları yanıtlandı.

 

SANKO ÖĞRENCİLERİ, İTÜRO’DAN  İKİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ İLE DÖNDÜ

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından düzenlenen Robot Olimpiyatlarında, SANKO Liseleri öğrencileri iki Türkiye üçüncülüğü ile döndü.

Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen İTÜ Robot Olimpiyatlari’nda (İTÜRO), SANKO Liseleri öğrencileri İpek Akkuş, Asude Erturhan, Kaan Tidin ve Altan Tekgül, öğretmenleri Abdülkadir Güçyetmez danışmanlığında hazırladıkları iki robot ile hem “İnşaat Kategorisi”nde hem de “Merdiven Kategorisi”nde üçüncü oldu.

SANKO Koleji - Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Uğur Topuz, “İTURO, robotik alanda çalışma yapan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri sektöründeki temsilcileri bir araya getirmeyi hedefleyen ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında yapılan çalışmaları sorgulamayı hedefleyen bir oluşumdur” dedi.

Topuz, yarışmaya katılan öğrencilerin  eş zamanlı olarak robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergilere katılarak bakış açılarını da geliştirme fırsatı bulduklarını söyledi.