GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (3)

-ADANA İNŞAAT FUARI

MST ÜRÜN GAMINDAKİ İŞ MAKİNALARINI FUARDA TANITTI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, MST İŞ MAKİNALARINI İNCELEDİ, BÖLGE MÜDÜRÜ POLAT AKIN GÜLER’DEN BİLGİ ALDI

SANKO Holding'in iş makinaları sektöründe faaliyet gösteren şirketi MST İş ve Tarım Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., MST markası ile Gaziantep’teki tesislerinde ürettiği iş makinalarını, Adana 12’inci Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı’nda tanıttı.

Fuarı ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MST standında

22 ve 30 tonluk ekskavatör, teleskopik yükleyici, mini ekskavatör ve kazıcı yükleyicileri inceledi, MST Bölge Müdürü Polat Akın Güler ve Bölge Satış Müdürü Erkan Başman’dan, detaylı bilgi aldı. 

Güler, MST markası ile ürettikleri ve kullanıcıları tarafından tercih edilen kazıcı yükleyicilerin yanı sıra, 22 ve 30 tonluk ekskavatörler ile powershift şanzımanlı teleskopik yükleyiciyi bölge kullanıcılarının beğenisine sunduklarını söyledi.

Güler, “Gururla söylüyoruz; ürün gamımız, Türk iş makinaları sektörünün nazar boncuğudur” dedi. 

MST HAKKINDA

SANKO’nun iş makinaları sektöründeki şirketi MST İş ve Tarım Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., üretimini Gaziantep’teki 42 bin metrekarelik kapalı alanlı, modern teknoloji ile donatılmış tesislerinde gerçekleştiriyor. Sanko çatısı altında MST markalı olarak üretilen ekskavatör, kazıcı yükleyici, teleskopik yükleyici ve mini ekskavatör, ülke sanayine önemli değer katmaktadır.

MST, Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamını sürekli artırmakta ve yeni teknoloji çalışmalarında bulunmaktadır. MST, Ar-Ge çalışmalarını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmiş Ar-Ge Merkezinde Türk Mühendis ve teknisyenleri yürütmektedir.

SANKO HOLDİNG

SANKO Holding’in temeli 1904 yılında 7 dokuma tezgâhı ile atıldı. Dördüncü ve beşinci kuşağın işbaşında olduğu SANKO’da yaklaşık 14 bin kişi istihdam ediliyor. Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, iş ve tarım makinaları, bilişim, finans, sağlık, eğitim, AVM ve gayrimenkul olmak üzere 11 sektörde faaliyet gösteriliyor.

 

 

 

SANKOLU YÜZÜCÜLER TÜRKİYE FİNALİNE GİDİYOR

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Erdal Bozkır anısına İskenderun’da düzenlenen “11-12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi I’inci Etap Grup Yarışları”nda SANKO Okulları yüzücüleri 3’üncü Etap yarışlarına katılmaya hak kazandı.

SANKO Okulları sporcularından Beril Öztürk 100 ve 200 metre kurbağalama stilinde A3 barajını geçerken, 50 metre kurbağalama stilinde barajların en iyisi olan A4 barajını da geçti.

Nehir Kelleci 50 ve 100 metre sırtüstü, 50 metre kelebek stilde A1 barajını, Kadirhan Sağlam 50 metre serbest ve 50 metre Kelebek stilde A1 barajını, 100 metre serbest stilde ise B2 barajını, Beren Anlaş 50 ve 100 metre sırtüstü, 50 metre serbest stilde B2 barajını, Yiğit Settar Evgülü 50 metre serbest stilde B1 barajını, 100 metre serbest ve 50 metre sırtüstü stilde B2 barajını, Deniz Aksoy 100 metre karışık stilde B1 barajını, 50 ve 100 metre serbest stilde ise B2 barajını geçti.

SANKO Okulları Sosyal Etkinlikler Direktörü Bahadır Mete Horasan, sporcularının başarısı ile gurur duyduklarını belirterek I’inci Etap yarışlarında aldıkları derece ile Türkiye finali olan 3’üncü Etap yarışlarına katılma hakkı kazanan yüzücülerini kutladı.

 

 

-FUTBOL, BİLİM VE SAĞLIK SEMPOZYUMU

SANKO ÜNİVERSİTESİ VE GAZİŞEHİR GFK İŞ BİRLİĞİ, TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU VE SPOR FİZYOTERAPİSTLERİ DERNEĞİ KATKILARIYLA 2-3 MART TARİHLERİNDE SEMPOZYUM DÜZENLENECEK

SEMPOZYUMA ÜLKE GENELİNDEN BİLİM VE SPOR İNSANLARI KATILACAK 

SANKO Üniversitesi tarafından 2-3 Mart 2018 tarihlerinde “1’inci Futbol, Bilim ve Sağlık” sempozyumu düzenlenecek.

Türkiye’de büyük ilgi gören futbolun birçok yönden ele alınacağı, sağlık ve bilimin spor üzerindeki katkılarının tartışılacağı sempozyum, SANKO Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

SANKO Üniversitesi, Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü (GFK) iş birliği, Spor Fizyoterapistleri Derneği ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenecek sempozyumun ilk gününde “Türkiye’de Futbola Güncel Yaklaşımlar” konulu bir panel yapılacak.

Türkiye genelinden bilim ve spor insanlarının katılacağı sempozyuma ilişkin detaylı bilgiye ve kayıt işlemlerine www.sanko.edu.tr adresinden erişilebilecek.