GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (2)

SANKO ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL ÖDÜL

SANKO Ortaokulu öğrencileri Deniz Körcük ve Sezer Fadıloğlu’nun, öğretmenleri Ziya Öğüt ve Fatih Mehmet Günaydın danışmanlığında hazırladıkları “Küspeye Katılan Zehir” başlıklı  proje,  İzmir Özel Ege Lisesinde düzenlenen “16’ıncı Fen Araştırma Projeleri Yarışması”nda 120 proje arasında finale kaldı.

Öğrenciler, sundukları proje ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için yem olarak  kullanılan küspeye katılan atık maddenin zehir miktarının tespitini amaçladılar ve atık maddenin ne kadar zehirli olduğunu ortaya koydular.

Deniz Körcük ve Sezer Fadıloğlu’nun finale kalan projeleri yarışma sonunda  Türkiye dördüncüsü olarak “Eraslan Vakfı Özel Ödülü”ne layık görüldü.

 

SANKOLU YÜZÜCÜLER REKOR KIRDI

SANKO Okulları öğrencileri, “6’ıncı Uluslararası Geleneksel Alleben Su Sporları Şenliği”nde rekor kırarak başarı elde etti.

Alleben Yüzme Havuzunda düzenlenen şenlikte, SANKO Okulları yüzücüsü Beril Öztürk 11 – 12 yaş grubu “100 Metre Kurbağa Stil”de 1:21:27 derecesi ile birinci olurken, Alleben Yüzme Havuzları rekorunu da kırdı.

Defne Su Demirbakan ise 9 – 10 yaş grubu “50 Metre Serbest Stil” ile “50 Metre Kelebek Stil”de  ikinci oldu, 0.37:84 derecesi ile Alleben Yüzme Havuzları rekorunu elde etti.