GAZİANTEP SANKO HABERLERİ (2)

MODERN PENTATLON YARIŞLARI

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİSİ İL BİRİNCİSİ OLDU

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen “Okullar Arası Yıldızlar Modern Pentatlon Yarışması’nda SANKO Okulları öğrencisi Yiğit Ali Tütüncüler il birincisi oldu.

100 metre serbest yüzme ve 800 metre koşu yarışlarında Yıldız Erkek Kategorisinde il birinciliğini elde eden SANKO Okulları öğrencisi Yiğit Ali Tütüncüler 12-13 Mayıs 2018  tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan “Okullar Arası Modern Pentatlon Türkiye Birinciliği” yarışlarında Gaziantep’i temsil edecek.

 

PİYANO YARIŞMASINDA BÜYÜK GURUR

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİ DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Almanya’nın Mühlacker şehrinde düzenlenen “Musical Fireworks in Baden-Württemberg” piyano yarışmasında SANKO Okulları öğrencilerinden Eylül Eren ve Azra Tuna Dayı dünya ikincisi oldu.

Türkiye, Hollanda, Almanya, Fransa, Rusya ve Amerika’nın da içinde bulunduğu 16 ülkenin katılımıyla ve bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışma, 6 farklı yaş kategorisinde gerçekleştirildi.

SANKO Okulları öğrencisi Eylül Eren; J.S. Bach, P. Wedqwood ve Ulvi Cemal Erkin’in eserlerini seslendirerek “7-10 Yaş Kategorisi” ve “Piyano Düet Kategorisi”nde olmak üzere iki farklı kategoride dünya ikincisi oldu.

Azra Tuna Dayı ise “Piyano Düet Kategorisi”nde dünya ikincisi, Soratina eserini seslendirdiği “11-14 Yaş Kategorisi”nde dünya dördüncüsü oldu. Dayı, İspanya ve Bulgaristan’da düzenlenecek uluslararası müzik yarışmasına da davet edildi.