EMEK,UMUT, BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ 1 MAYIS KUTLU OLSUN

1Mayıs bütün dünyada 'Emekçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü' olarak kutlanır. Bütün dünyada emekçiler, küçümsenmeyecek bedeller ödeyerek bu günü kapitalist egemen güçlere kabul ettirmişlerdir.

Değerli arkadaşlar emekçiler,işçiler küçük esnaf pandemi sürecinde maalesef açlık ve sefalete terk edildi. Kapitalist ve emperyalist sistemin  yarattığı dünyadaki yıkımın faturasını milyonlarca insan canı ile ödedi, doğa ise geri dönüşü olmayan tahribatlarla ödüyor. 

Gözü doymak bilmeyen bu kapitalist barbarlık pandemi koşullarında bile sömürü çarklarını milyonlarca işçinin, emekçinin canıyla, kanıyla döndürmeye çalışıyor.

İşçiler, emekçiler durduğunda ekonominin duracağını, hayatın duracağını çok iyi biliyorlar. Bunun için salgın koşullarında kendi varlıklarını sürdürebilmek için milyonlarca emekçiden sağlığından, canından vazgeçmesini istiyorlar.

Bizler; adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı,  emeğin hak arama yollarının kapatıldığı bir ülkenin emekçileriyiz.

Yıllardır emeğimizle, alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz.

Bugün, salgının her gün azımsanmayacak insanımızı aramızdan kopardığı koşullarda sömürü çarkları, tüm emekçiler gibi bizim için de daha acımasız bir şekilde  dönüyor.

Krizle birleşen pandemide sorunlarımız katlanarak artıyor.

Ekmeğimizin her geçen gün küçüldüğü,

Haklarımızın, özgürlüklerimizin ortadan kaldırıldığı

Her seferinde bizim değil,  sermayenin, patronların yüzünü güldüren

Bu bozuk düzen,  bizim düzenimiz değildir.

Bu düzene ARTIK YETER diyoruz.

Emeğin sömürülmediği,

Herkesin güvenceli ve insanca çalıştığı bir işinin olduğu, 

Ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı,   

Kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği, 

Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulduğu,

Eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu,

Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, 

Düşünmenin, düşünceyi ifade etmenin,  itiraz etmenin cezalandırılmadığı,

Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu

Doğanın talan edilmediği , ekolojik yaşamın korunduğu

 

Gündüzlerinde İşsiz Kalınmayan, Gecelerinde Aç Yatılmayan

BİR DÜNYA VE ÜLKE İSTİYORUZ!

Bu bir hayal değildir. Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke hayal değil. Sömürüye, yoksulluğa karşı omuza omuza verdiğimizde, istediğimiz dünya elimizle değecek kadar yakın.

BÖYLE BİR DÜNYA VE ÜLKE İÇİN,

UMUT SENDE! UMUT BİZDE!

UMUT BİRLİĞİMİZDE, MÜCADELEMİZDE, DAYANIŞMAMIZDA!

İNSANCA BİR YAŞAM, DEMOKRATİK BİR ÜLKE UMUDUMUZU

OMUZ OMUZA BÜYÜTMEK  İÇİN YAŞASIN 1 MAYIS DİYORUZ…….