DURMAK YOK

Elbistan Belediye Başkanımız Durmuş Küçük, Elbistan Belediyesi Et Kombinası'nın Kurban Bayramı öncesinde açılacağını ve hayvan kesimlerinin başlayacağını söyledi.

Et Kombinası Kurban Bayramından Önce Faaliyete Geçecek

Elbistan Belediye Başkanımız Durmuş Küçük, Elbistan Belediyesi Et Kombinası’nın Kurban Bayramı öncesinde açılacağını ve hayvan kesimlerinin başlayacağını söyledi.

Başta Elbistan olmak üzere bölge halkına ve besicilere hizmet veren ancak rehabilitasyon nedeniyle bir süredir kapalı bulunan Elbistan Belediyesi Et Kombinası’ndaki hayvan kesimi yeniden başlıyor. Elbistan Belediyemiz, kesimler başlamadan önce kombinada kapsamlı bir çalışma yürütecek. Kapalı alanlarda ve mekânlarda boya-badana çalışması ve çevre düzenlemesi yapılacak. Tüm bu çalışmalar kısa sürede bitirilecek ve 8 saatte 6 kasap ile 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan kesimi yapma kapasitesi bulunan Elbistan Belediyesi Et Kombinası, Kurban Bayramı öncesinde yeniden açılacak.

Elbistan Belediye Başkanımız Durmuş Küçük, kombinada yapılacak çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kombinanın mülkiyetinin Elbistan Belediyesi’nde olduğunu ancak işletmesinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını belirtti.

Kombinanın yeniden açılması için Elbistan Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında mutabakata varıldığını kaydeden Belediye Başkanımız Durmuş Küçük, şöyle konuştu:

“Seçimlerden bir müddet evvel bir takım eksiklikleri nedeniyle İl Tarım Müdürlüğü tarafından denetime tabi tutulup İl Tarım Müdürlüğü tarafından rehabilite edilmesi istenen mezbahamız Kurban Bayramı öncesinde inşallah açılacaktır. Değerli hemşerilerime Bunun müjdesini veriyorum. Elbistan Belediyesi Mezbahası Kompleks Tesisleri, Elbistan Belediye Başkanlığı’na aittir. Ancak, Büyükşehir Yasası ile birlikte işletmesi Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiştir. Kahramanmaraş’ımızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey’le görüşerek birlikte gerekli girişimlerde bulunduk. Büyükşehir Belediyemiz ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün veterinerleri bizim veterinerlerimizle beraber görüştü. Ve mutabık kaldık.

Bizim mezbaha kompleksimiz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Elbistan Belediye Başkanlığı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın mutabakatı üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin işletmeciliğinde bizim de yardımlarımızla hazırlanarak Kurban Bayramına 1 hafta kala faaliyete başlayacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

Belediye Başkanımız Durmuş Küçük, Elbistan Belediyesi Sorumlu Veteriner Hekimi Fatih Erbilen ve diğer ilgililere de çalışmaların biran önce başlaması hususunda talimat verdi.