Dulkadiroğlu'nda Gençlere Edebiyatla Güçlü Dokunuş
Yazar–Okur Buluşması Projesi kapsamında “Girdap” öğrencilerle buluşuyor
Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen Yazar–Okur Buluşması Projesi, gençlerin okuma kültürünü geliştirmeye yönelik anlamlı bir etkinlikle devam ediyor. Proje kapsamında, yazar Salman Kapanoğlu’nun kaleme aldığı “Girdap” adlı eser öğrencilerle buluşturuldu.
Gerçekleştirilen etkinlikle öğrencilerin edebiyata olan ilgilerinin artırılması, kitapla daha güçlü bir bağ kurmaları ve düşünme dünyalarının zenginleştirilmesi hedefleniyor. “Girdap” kitabı üzerinden yapılan okuma ve değerlendirme çalışmaları sayesinde öğrenciler, hem edebi metinleri yorumlama becerilerini geliştiriyor hem de hayal güçlerini besleme fırsatı yakalıyor.
Program çerçevesinde yazar Salman Kapanoğlu da öğrencilerle bir araya gelerek kitap üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kapanoğlu, yazarlık serübenin yanı sıra okumanın bireysel gelişimdeki önemine dikkat çekti. Samimi ortamda gerçekleşen buluşma, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
Dulkadiroğlu Belediyesi yetkilileri, eğitimi merkeze alan projelere büyük önem verdiklerini vurgulayarak, çocukların ve gençlerin kültürel gelişimine katkı sunan her çalışmanın desteklenmeye devam edeceğini ifade etti. Belediyeden yapılan açıklamada, okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılmasının toplumun geleceği açısından hayati öneme sahip olduğu belirtilerek, bu tür projelerin artarak süreceği kaydedildi.
Yazar–Okur Buluşması Projesi’nin, öğrencilerin kitap sevgisini güçlendirmenin yanı sıra onları düşünmeye, sorgulamaya ve üretmeye teşvik eden önemli bir eğitim faaliyeti olduğu ifade edilirken, proje kapsamında ilerleyen süreçte farklı yazarların da öğrencilerle buluşturulması planlanıyor.