Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar'dan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na Anlamlı Ziyaret

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Komutanı Tank Binbaşı Yaşar Erkal’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, 6 Şubat depremleri sonrasında Kahramanmaraş’ta yürütülen lojistik destek ve yardım faaliyetlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üstlendiği hayati rol bir kez daha vurgulandı.

Ziyaret kapsamında, deprem felaketinin ardından yaşanan zorlu süreçte şehrin ihtiyaçlarının karşılanması, yardımların hızlı ve etkin şekilde ulaştırılması ve sahadaki koordinasyonun sağlanmasında 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın sunduğu katkılar ele alındı. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, bu süreçte gösterilen üstün gayret ve fedakârlık dolayısıyla Tank Binbaşı Yaşar Erkal’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Akpınar yaptığı değerlendirmede, “6 Şubat depremleri hepimiz için çok ağır bir sınav oldu. Bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, disiplinli yapısı, güçlü organizasyon kabiliyeti ve fedakâr personeliyle milletimizin her an yanında yer aldı. Şehrimizin lojistik açıdan desteklenmesi ve yardım faaliyetlerinin koordinasyonunda 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın ve Sayın Tank Binbaşı Yaşar Erkal’ın katkıları son derece kıymetlidir,” ifadelerini kullandı.

Nazik ev sahipliği dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Başkan Akpınar, deprem sürecinde görev alan tüm askeri personele de teşekkür ederek, kamu kurumları ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki iş birliğinin afet yönetiminde hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Tank Binbaşı Yaşar Erkal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak her koşulda milletin yanında olmaya ve afet süreçlerinde üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.