ÇOCUKLARA YAPAY HAVUZ

Yaz Kuran kursları son haftasında Kahramanmaraş Aslanbey Mahallesi Pekeller cami İmam Hatibi örnek bir hareketle kursa katılan öğrencilerin ayağına havuz getirdi.

Kahramanmaraş’ta bir Cami İmam hatibi havuza gidemeyen öğrencilerinin ayağına havuz getirdi…

ÖRNEK İMAMDAN ÇOCUKLARA YAPAY HAVUZ

Yaz Kuran kursları son haftasında Kahramanmaraş Aslanbey Mahallesi Pekeller cami İmam Hatibi örnek bir hareketle kursa katılan öğrencilerin ayağına havuz getirdi.

Daha öncede Diyanet camiasında yapmış olduğu hizmetlerle adını sıkça duyuran Pekeller cami imam hatibi bu kez de Çocukların Kuran eğitimi yanında sosyal faaliyetlerle de bir ilkleri gerçekleştiriyor. Aşırı sıcaktan bulanan öğrencileri camide tutmak için çeşitli yollar deneyen İmam Hatip Yusuf Karaoğlan çareyi yapay havuzda buldu. Cami abdesthanesinin ortasına konan yapay havuzda Kuran kursuna katılan öğrencileri onarlı gruplar halinde ders sonunda havuza girdirerek serinletiyor.

Cami İmam hatibi Yusuf Karaoğlan, kursa katılan öğrencilerin verimini artırmak ve kurslara devamını sağlamak için bu uygulamayı yaptıklarının altını çizdi. Karaoğlan, öğrencilerin aşırı sıcaklardan etkilendiğini de belirtti ve onlara yapay havuzu getirerek çözüm bulduğunu söyledi. İmam Karaoğlan, “Kendi imkânlarımızla yüzme havuzunu çocuklarımızın ayağına getirdik. Burada amaç onların camiye motivesi ve aynı zamanda aşırı sıcaklarda bir nebze olsun serinlemeleridir.”

Cami Cemaati Salman Purtaş öğrencilere yönelik yapılan hizmetten kendilerinin ve mahalle sakinlerinin çok memnuniyet duyduklarını belirtti, şöyle konuştu; “Hocamız kibarlık ve nezaket örneği gösterdi. Çocuklarımıza sahip çıkmasından dolayı kendisinden Allah razı olsun. Bizim zamanımızda biz davar güder zar zor okur, çaylarda yıkanırdık.  Şimdi görevlilerimiz camiye çocukları çekmek için ne varsa yapıyorlar.”

Uygulamadan son derece memnun olan çocukların havuz keyfi de görülmeye değerdi. Çocuklar burada memnuniyetlerini dile getirdiler ve hocaları Yusuf Karaoğlana teşekkür ettiler.     

Camide kız öğrencilerde Yaz Kuran kurslarındaki programa göre derslerine devam ettiği gözlendi.   

Haber-Kamera: Hacı Ali Güneçıkan