Bertiz Şıra ve Ceviz Festivali 1 Ekim'de

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Muhtarları Derneği Başkanı Resul Arslanhan, 1 Ekim Cuma Günü başlatacakları 'Bertiz Ceviz ve Şire Festivali' öncesinde basınla biraraya geldi.

Tertip Komitesi üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Muhtarları Derneği Başkanı Resul Arslanhan; "Aynı zamanda 5 Ekim Salı Günü ünlü Sanatçı Sevgili Havva Öğüt'ün de konser vereceği festivalimizde herkesi aramızda görmekten onur ve mutluluk duyacağız" dedi.
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Muhtarları Derneği Başkanı Resul Arslanhan, yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:
“Bertiz şıra festivali  zaman zaman yapıldı. Öncemi seneler Bertiz Vakfımız tarafından Kıbrıs meydanında yapıldı.  Bu senede bölgemiz insanları  niye şıra festivali yapmıyoruz , yapamıyoruz diye serzenişlerde bulunmalarından dolayı bu yılda Dulkadiroğlu Muhtarlar derneği olarak biz yapmaya karar verdik. İnşallah bu işin altından kalkacağımıza inanıyoruz. Bu festivalde tüm ürünler doğal olacaktır. Doğal olmayan hiçbir yan ürüne yer vermeyeceğiz. 
Şıra ve ceviz festivalimiz yaklaşık 1 hafta sürecek.  Dolu dolu bir festival yapmak istiyoruz. Şehrimizin insanları ben doğal ürünler almak istiyorum diyorsa gelip festivalimizden temin  edebilir. Fiyatlarımız standart fiyatlar olacak, yüksek bir fiyat olmayacak. Üreticilerimizi tüketicilerimizle buluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Festivalimizin adı Bertiz Şıra ve ceviz Festivali ama, şehrimizin tamamını davet ediyoruz.” 
Tertip komitesinde Erkenez Mahallesi Muhtarı Halil Tüfenk, Karaziyaret Mahallesi Muhtarı Hacı Ahmet Sivri, Gafarlı Mahallesi Muhtarı Adem Sarı, Şeyhşamil Mahallesi Muhtarı Mustafa Tilki bulunmaktadır.