Başkan Dr. Harun Çetin: "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum"

Tabip Odası Kahramanmaraş Tabip Odası Yeni Yönetimi ilk toplantısını yaptı.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Tekerek mevkinde bulunan Kahramanmaraş Tabipler Odası Yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını basın ile birlikte yaparak, görev bölümünü yaptı, geçmiş dönemde hizmet edenlere plaket verdi.

Kahramanmaraş Tabip Odası yönetim kurulu başkanı Dr. Harun Çetin, yeni yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıtarak şunları söyledi.

Dr. Çetin : “ Bildiğiniz gibi 14-15 Nisan 2018 tarihinde yapılan, adaylığımızı koyduğumuz Tabipler Odası Seçimlerinde meslektaşlarımızın teveccühüyle hizmete layık görüldük. Hekimlerin haklarının korunması, sağlık hakkının savunucusu ve çağdaş, demokratik, barış içinde bir ülke ortamı için yürüteceğimiz mücadelede her bir meslektaşımızın katkı ve katılımı bizim için çok önemli ve değerliydi. Hazırlık sürecimizde bizlere katkıda bulunan, emek veren, eleştiri ve öneriler getiren, seçime gelerek oy kullanan, bize güven duyup sorumluluk veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Başkan Çetin: “ Seçimi geride bırakmış olmakla birlikte artık geleceğe bakmamız, bundan sonra da el ele vermemiz gerektiğini biliyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmaları göz önüne alarak bilgi ve deneyimlerimizle amaçlarımıza daha etkili bir şekilde ulaşacağımız inancındayız. Bilgiyi, aklı, ahlakı, hukuku ve mesleğimizin temel ilkelerini esas alarak birlik olma iradesini, yani sevgiyi, saygıyı ve dayanışma ruhunu öne çıkararak sabır, cesaret ve kararlılıkla, çok çalışarak yaratacağımız sinerji ile ülkemizi, mesleğimizi ve Tabipler Odamızı yüksek değerler yaratan bir konuma getirmeyi amaçlıyoruz. Başkan Dr. Çetin : “ Önümüzdeki süreçte, öncelikle ilimizdeki hekimlerimizin ve camiamızın sıkıntılarına çözüm aramakla birlikte iyi ve onurlu bir hizmet anlayışı geliştirmek, mücadelemizi ileriye taşımak için her türlü katkı, katılım ve eleştiriye açık olacağımızın bilinmesini istiyoruz.  Söylem ve amaçlarımızı yaşama geçirebilmek tüm hekim arkadaşlarımızın desteğini hissetmek gücümüze güç katacaktır. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi ilk olarak Odamıza kayıtlı olan-olmayan tüm hekimlerimizin sorun, talep ve çözüm önerilerini almak, daha sağlıklı bir iletişim kurabilmek amacıyla çalışmalar yürüteceğiz. “Birlikten kuvvet doğar” düsturuyla hareket ederek bölgemizdeki tüm hekimleri kucaklayarak her daim yanlarında olduğumuzu hissettirmek gayesindeyiz. Çetin : “ Kahramanmaraş Tabip Odamızın fiziki mekan probleminin ortadan kaldırılması için hızla çalışmalara başlayacak; üye olmayan meslektaşlarımızı da üyelikleriyle birlikte birlik olmaya davet edeceğiz. Çünkü biz hekimler olarak hepimizi büyük bir aile olarak görüyoruz. İyi hekimlik değerlerini her zaman ön planda tutabilmek, toplumumuzun sağlık hakkını da savunarak faaliyetler yürütebilmek için dünya görüşü, inanç, milliyet ve sosyal statü ayrımı gibi hatalara düşmeden birlik olmak zorundayız. Bu şeklide yapacağımız çalışmalar başta şehrimize, daha sonra ülkemize, varlığımızın idamesine en önemli katkıyı sağlayacaktır. Dr. Çetin : “ Daha önce de beyan ettiğimiz gibi; kentimizde faaliyet gösteren sağlık sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde yerelde çözülebilecek sorunların çözümü noktasında ivedilikle harekete geçecek, yerelde çözümü olmayan konularda Bakanlık düzeyinde görüşmelere başlayarak taleplerimizi Bakanlıktaki yetkili kurullara ileteceğiz.

Yıllardır “İyi Hekimlik” için tanımlar yapıyor, öneriler sunuyor ve olması gerekenler için mücadeleler veriyoruz. Mesleki sorunlarımızın ülke sorunlarından ayrılmazlığı ilkesinden hareketle; asıl görevimizin hekimlerin haklarını korumak, çalışma, yaşam koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesini sağlamak, tüm vatandaşlarımızın eşit, nitelikli, çağdaş bir sağlık hizmeti alması için çalışmak olduğunu söyleyebiliriz. Şehrimizde de bunu sağlayabilmek için özveriyle çalışacağız. Çetin : “ Biz yeni seçilen yönetim kurulu olarak ilk amacımız hekimler arasında birliği sağlamak ve halkımız ile meslektaşlarımız arasındaki bağı güçlendirmektir. Bu amaçla son zamanlarda vatandaşlarımız ile hekimlerimizi arasındaki ilişkiyi zedeleyen “Sağlıkta şiddet” olayları ile mücadele etmeyi en önemli öncelik olarak görüyoruz.

Çetin : “ Sağlıkta yaşanan şiddet nedeni ile hekimlerimiz mesleklerini korkarak yapar hale gelmiştir. Hastalarına ayırması gereken vakti sağlıkta şiddet ile mücadele etmek ile geçirmektedirler. Bağırarak, çağırarak, kırıp dökerek, tehdit ederek sağlık çalışanlarını sindiremeye çalışılarak kaliteli sağlık hizmeti alınmayacağını aklıselim tüm vatandaşlarımız bilmektedir.

Çetin : “ Hekimlerin kendilerini güvende hissedeceği, hastalarına yeterince vakit ayırabileceği, “başıma ne gelecek?” korkusu ile değil hastalarıma nasıl faydalı olabilirim düşüncesi ile hareket edeceği sağlık ortamlarının oluşturulması, Ülkemizin de sağlıkta kalite düzeyini artıracaktır.

Çetin: Faaliyetlerimizi yürütürken Türkiye’deki hekimlerin kanayan yarası olan Türk Tabipleri Birliği’ndeki temsiliyet sorunu için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk Tabipleri Birliği için yapılacak seçimlerde bizleri en doğru şekilde temsil edecek kişilerin yönetime gelmesi için Yönetim Kurulumuz ve TTB Genel Kurul delegelerimiz ile birlikte diğer Tabip Odaları ile birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz. Çetin: Kahramanmaraş Tabipler Odası olarak en etkin yöntemlerle, daha önce de ifade ettiğim gibi hep birlikte el ele vereceğimiz, hizmet üreteceğimiz düşüncesi şahsımı ve yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımı gelecek güzel günlere dair umutlandırmaktadır. Mesleğimize sahip çıkarak kimsenin kimseyi ötekileştirmesine fırsat vermeden, gerginlik ve kısır çekişmelerin içerisinde bulunmadan bir bütünlük içerisinde adım adım amaca doğru yöneleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Değerli meslektaşlarımızın katkıları ve inançları ile bu yolda eğilmeden yürüyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu heyecan ve umudu devam ettirebilmemiz sizlerin bize olan destek ve eleştirileri sayesinde gerçekleşecektir. Projelerimizi gerçeğe dönüştürebilmek için zaman ve emeğinizi bizden esirgemeyeceğinize inanıyoruz. Tüm çalışmalarımızla ilgili bilgilendirmeler en hızlı ve etkin bir biçimde Tabipler Odamız tarafından yapılacaktır. Sorun ve çözümlerine ilişkin fikir ve projeleri olan değerli meslektaşlarımın bunları bizimle paylaşmaları halinde değerlendirilerek en hızlı şekilde gerekli adımların atılacağının bilinmesini isteriz. Kahramanmaraş Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, gösterdiğiniz güven ve teveccüh için tekrar teşekkür ediyoruz.

 

                  Dr. Harun ÇETİN

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı

 

Yeni Yönetim Kurulu ise :

1-Harun Çetin ( Başkan )

2-Tuncay Bal ( Genel Sekreter)

3-İsmail Durna ( Muhasip Üye )

4-Ali Erdal Karakaya ( Veznedar Üye )

5-Mehmet Yüzbaşı ( Üye )

6-Ahmet Kaptanoğlu ( Üye )

7-Hacı Ali Genç ( Üye )

 

DENETLEME KURULU

1- Orhan Karabörk

2- Emrullah Kirişçi

3- Levent Öztürk

 

ONUR KURULU

1- Hafize Öksüz

2- Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu

3- Kadir Gişi

4- Ahmet Kurtul

5- Mehmet Kirişçi

 

ANKARA DELEGESİ

1- Mehmet Ali Düzkale

2- Lütfi Tiyekli

3- Cengiz Dilber

4- İrfan Karatutlu

5- A.Alpay Köylü

6- M.Yaşar Özkars

7- Gürkan Çıkım