Akpınar Ak Partiden Dulkadiroğlu Belediyesine Aday Adayı Oldu

Dulkadiroğlu Belediye Başkan aday adaylığı müracaatını yapmak üzere kalabalık bir vatandaş topluluğu ile Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe başkanlığına gelen Mehmet Akpınar Dulkadiroğlu ilçe başkanı Şahin Avşaroğluna aday adaylığı formunu vererek resmen Dulkadiroğlu ilçe belediyesine aday oldu.

Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe başkanlığında düzenlenen toplantıda kısa bir konuşma yapan Akpınar şu sözlere yer verdi.

Biz bu hizmet yarışında “ÖNCE İNSAN, SONRA MEDENİYET” sloganıyla yola çıktık, ortak akılla bu şehri yönetmeye talip oldum.

Teşkilatımızın her kademesindeki; gençlik kolları, kadın kolları, ana kademe, Meclis Üyesi, il yönetimi, belediye başkanlarımıza ve milletvekillerimize, Genel merkezimizdeki değerli abilerime desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bütün katılan dostlarıma, akrabalarıma, arkadaşlarıma,ilimiz ve Dulkadiroğlu bölgesinden bizi yalnız bırakmayan,  başvurumuzda yanımızda bulunan ve duaları ile destek olanbütün insanlarımıza ve Hassaten özellikle de basın mensuplarımıza ve AKPARTİ  Dulkadiroğlu ilçe teşkilatına teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Mehmet Akpınar kimdir?

Kahramanmaraş imam hatip Lisesi’nde yatılı okuyan Akpınar bununla birlikte Sütçü imam Üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesi İşletme bölümünü bitirdi.  İmam Hatip görevinde iken 28 Şubat’ta bir mağduriyet yaşayan Akpınar, Ecevit hükümeti zamanın da, 28 Şubat’tan dolayı 2 yıl 10 Ay cezaevinde kaldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının kurduğu Akparti’nin iktidara gelmesi ile Devlet güvenlik mahkemeleri kapatılıp, anayasadaki fikir özgürlüğünün serbestliği ile 2003 yılında yeniden özgürlüğüme kavuşan Akpınar suçsuz olduğu anlaşıldı ve tüm hakları iade edildi.

2003 yılında Vakit Gazetesi bölge koordinatör yardımcılığında bulunan Akpınar 2006 yılında Isı Sistemleri üzerine kendi şirketini kurarak iş hayatına atıldı.

2014 yılında Ak Parti saflarında,Belediye meclis üyesi olarak görev aldı  ve halen bu görevi devam etmektedir.

Ayrıca, 2015 yılında İmam Hatip Okulları Platformunun il Koordinatörlüğüne atandı halen bu görevi yürütüyor.

Ensar Vakfı, İnsan Ve Medeniyet Hareketi, Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Bertiz Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi.

1973 yılında Duraklı mahallesinde doğdu. Çocukluk ve gençlik yılları Sakarya Mahallesi ve Aslanbey Mahallesinde geçti.

Evli ve  4 çocuk babası