AHMET SANLDAL'DAN "BAŞARMAK İÇİN BAŞLA" KİTABI VE SEMİNERLERİ

Şair Yazar ve İçsel Gelişim Uzmanı Ahmet Sandal 2016 yılında yayınladığı 'Kendini Bil / Kendini Bul' isimli içsel gelişim kitabından sonra, yine aynı çerçeveden bakış açısıyla 'Başarmak İçin Başla'isimli bir kitap çıkarttı. Şairin bu kitaplarının yanı sıra, 4 adet şiir kitabı da mevcuttur.

Ahmet Sandal, Başarmak İçin Başla isimli kitabında ve aynı adla başlattığı seminerler serisinde, “Başlamak başarmanın yarısıdır” fikrini öne çıkartıyor ve “başlamadan önce gereken hazırlıkları tam olarak yap, tedbirleri al, kendine güven ve planlı, programlı ve ilkeli davran, inançla, sabırla yoluna devam et, kararlı ol, istişare et, yanlışın varsa düzelt ve başarıyı yakala” diyor.

Ahmet Sandal kitabının ve seminerlerinin maksadını şöyle açıklıyor: “Başta gençlerimiz olmak üzer toplumumuzun tüm fertlerine gerekli olan özgüven ve başarıya inanmaktır. Bunu sağlamak için insanlarımıza güven aşılamak gerekmektedir. Başarmak için başlamayı seçen kişi tüm hazırlıkları tamamlamış ve gerekli planlamayı kafasında, düşüncesinde oluşturmuş demektir. Başarmak ancak içsel olarak o işe hazır olmakla mümkündür. Başka bir ifadeyle, “Başarmak ancak başarıya inanmakla mümkündür. Bu kitabımda ve seminerlerimde dile getirdiğimiz hususlar hep bu çerçevededir. Yani, “başarmak için başlamak ve başarıya inanmak” üzerine görüş ve düşüncelerimi, daha önemlisi yaşadığım tecrübeler ile gözlemlerimi bu kitapta ve seminerlerimde anlatıyorum. Her fikir akımı ve her proje önce bir kişiden başlar ve o bir kişinin merkezinde dalga dalga yayılır. Bu nedenle siz de hangi fikir ve projeniz olursa olsun, “Bir’den başlayın ve Bir ile başlayın.”İyi niyetle ve dürüstlükle başlayın Allah yardımcınızdır.

Ahmet Sandal, kitabının sunuş kısmında, “bu içsel gelişim kitabımı” tüm düşünce üreten, fikir geliştiren ve başarıya inanan dostlarıma armağan ediyorum. Adalet ile, doğruluk ile çalışıp da başaran yüreği güzellik ve iyilik dolu tüm insanlar, sizleri çok seviyorum. Allah (cc) sizleri ebeden esenlik ve hoşnutluk üzere yaşatsın. Bahtınız açık, yolunuz aydınlık ve yüreğiniz saflık içerisinde olsun” diye dualarda bulunuyor. Ahmet Sandal, yüreği iyilikle dolu güzel insanlara dualarda bulunurken, “özgüven katillerine ve çocuklarda, gençlerde ve etrafındaki insanlarda umutsuzluğu neden olan ve her daim karamsarlık yayanlara da sitem ve eleştirilerde bulunuyor. Onları dinlemeyin ve özgüveninizi kimsenin zedelemesine fırsat vermeyin” diyor.  Yazarımız seminer ve kitaplarında “siz kendinize ve size “başaracaksınız diyerek güven verenlere inanın” şeklindeki ısrarlı seslenişiyle kitabında ve seminerlerinde insanlarımıza umut aşılıyor.  Birisi size umut veriyorsa, bu ulvi ve çok değerlidir. Size birisi umut vermiyorsa bu da süfli ve değersizdir. Hiç dikkate almayın.

“Umut Allah’tan, umutsuzluk şeytandan.” Evet, bu da en büyük bir gerçektir.

“Umut, umut ve umut.” Bu Dünya’da bize en büyük gerekli olandır. “Çalışmak, çalışmak ve çalışmak.” Bu da umutla birlikte olması gerekendir.

Şair Yazar ve İçsel Gelişim Uzmanı Ahmet Sandal’ı yeni kitabı ve seminerlerinden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.