AHMET SANDAL YENİ KİTABINDA "BAŞKA ŞİİR" DEDİ

Şair Yazar Ahmet Sandal 2006 yılında 'Girdaptaki Çiçek', 2012 yılında 'Daha Vakit Varken', 2016 yılında 'Söz Harmanı' isimli şiir kitaplarıyla okuyucularının karşısına çıkarken, bu sefer 'Hakk'a ve Aşk'a Şiir', 'Başka Şiir' dedi. Sandal'ın 2018 yılının ilk aylarında okuyucularıyla buluşan şiirinin kitabının adı 'B'aşk'a Şiir'.

Şairimizin bu kitaplarının yanında bir adet yayınlanmış “içsel gelişim” kitabı mevcuttur. 2016 yılında yayınlanan “Kendini Bil / Kendini Bul” isimli içsel gelişim kitabı şairin beşinci kitabıdır. Ve kısmetse 6. kitabı da matbaada ve birkaç güne kadar okuyucularıyla buluşacak. Şairimizin 6 kitabı da içsel gelişim üzerine ve ismi “Başarmak İçin Başla”.

Ahmet Sandal, “B’aşk’a Şiir” isimli kitabının sunuş kısmında şiirleriyle ilgili olarak şu hususların altını çizmiştir:

“Şiir bir tutku, vazgeçilmez bir sevda bizde. Bizdeki bu sevdanın, bu tutkunun yansımaları mısralar, beyitler ve dörtlükler olduğu gibi, 4 adet şiir kitabımdır. Şiire 13 yaşlarında başladığımı hatırlıyorum. O günlerden bu güne tam kırk yıl geçmiş. Halk arasında meşhur bir söz vardır. “Kırkı çıkmak” diye bu söz, bebeklerin kırkıncı gününü tamamladıkları gün söylenir. Kırkı çıkan bebek adeta rüşdünü ispatlamış ve Dünya meydanında “ben de varım” demektedir. Biz de “kırkımızı çıkarmak” üzereyiz.  “Şiirde kırk yıl”. Dile kolay. Biz de er meydanına çıktık mı acaba? Tabi bu bir latife. Şiirde pehlivanlar meydanına çıkmak bizim haddimize değil. Biz yalnızca, bu kırk yıl içerisinde kendi kendimize 1000’e yakın şiir yazdık ve söyledik. Yüreğimizin ve özümüzün yansımaydı bu şiirler. Bu şiirlerin kısım kısım bir arada toplandığı 3 şiir kitabı çıkartmak nasip oldu. Bu da dördüncü şiir kitabımız.  İlk 3 şiir kitabımda yalnızca o güne kadar yazdığım ve ilk defa o kitapta yayınladığım şiirlere yer vermiştim. Ancak bu şiir kitabımda hem yayınlanmamış yeni şiirlerime, hem de eski şiirlerimden özellikle bu kitapta olmasını arzuladığım şiirlere yer verdim. Haydi hayırlısı.

Şair Yazar Ahmet Sandal, bu şiir kitabını ve tüm şiir kitaplarını tüm şiir dostlarına armağan ettiğini, “Hak ve Aşk Üzere” yaşayan yüreği güzellik ve iyilik dolu tüm şiir dostlarını çok sevdiğini belirterek,  şu şekilde duada bulunmuştur: “Allah (cc) sizleri ebeden esenlik ve hoşnutluk üzere yaşatsın. Bahtınız açık, yolunuz aydınlık ve yüreğiniz saflık içerisinde olsun.”

Ahmet Sandal’ın Başka Şiir isimli kitabında şu özgeçmiş yazısı mevcuttur:

“Eskiler Tercüme-i Hâl ya da Tarihçe-i Hayat derlerdi. Şimdilerde Özgeçmiş Yazısı ya da Biyografi deniyor.  Hâlimi tercüme edecek olursam ya da hayat hikayemi kısaca belirtecek olursam, aklıma şunlar geliyor. Memleket olarak doğduğum yeri sorarsanız, Pazarcık. Kahramanmaraş’ın şirin bir ilçesi. Pazarcığa, Baba tarafımız Kahramanmaraş’tan gelmiş. Anne tarafım Besni’li. Buna göre Aslımız Kahramanmaraş ve Besni karışımı. İlginçtir, Kahramanmaraş ile Besni arasında Pazarcık,  orta bir yerde bulunmaktadır. Pazarcık ile Kahramanmaraş 50, Besni ile Pazarcık 80 km mesafededir. Pazarcık’ta kıbleye doğru döndüğümde sağ elim Kahramanmaraş’ı, sol elim Besni’yi gösterir. Sandalzade olarak bilinen bir aileye mensubum. Gönlümde, bu saydığım memleketlerle birlikte 4 adet daha memleket var. Bunlar, Mekke, Medine, Kudüs ve İstanbul’dur. Vatanım Türkiye, ancak ana vatanı sorarsan tabii ki Orta Asya. Ayrıca, asıl vatanımız ise ne Türkiye, ne Orta Asya. Asıl Vatanımız Cennet. 7 kardeşin üçüncüsüyüm. 1965 yılında doğdum. Babam geçimini Marangozlukla sağlardı. Şimdi emekli oldu. Annem 2007 yılında rahmetli oldu. Canım Annemi çok özledim. Şiir yüreğimi ondan aldım. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdim. Şiire 13 yaşında başladım. Ortaokul, lise, üniversitede yazmayı hızlandırdım. Memuriyetin ilk yıllarında biraz mola vereyim dedim. Bu mola bir 10 yıl kadar sürdü. Yazmaya daha sonra daha hızlı ve daha kararlı bir şekilde devam ettim. Evliyim. Mehmet, Ebru Nur ve Abdurrahman Taha isminde üç çocuk babasıyım.”

Şair Yazar Ahmet Sandal’ın yayınlamış olduğu bu kitaplar yanında şiirleri birçok dergi ve gazetede yer bulmaktadır. Yeni Akit Gazetesi’nde “Şiir Sandalı” isimli bir köşede şiirleri halkla buluşmaktadır. Sandal yayınladığı şiirleri ve çıkarttığı kitapları halka bizzat kendisi dağıtıyor. Şairimiz elinde kitap “Dolmuşçu’dan Müsteşar’a, Cami Hocası’ndan Profesör’e, Öğrenci’den Bakkal’a, Aşçı’dan Müdür’e, Yazar’dan Berber’e, Memur’dan Bakan’a kadar halkın her kesimine” kitaplarını elden ele dağıtıyor.

Şairimizi şiir dünyamıza kazandırdığı bu 4. şiir kitabından ve içsel gelişim üzerine yayınladığı fikir kitaplarından dolayı kutluyor ve kendisine hassaten teşekkür ediyoruz. Şairimizden nice nice yeni eserler bekliyoruz.