40 Bin Ağustos Öğretmen Atamaları Ertelendi mi

Atama bekleyen herkesin bildiği gibi; bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 40 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesi bekleniyordu. Bu atamaların gerçekleşebilmesi için Meclis tarafından alınacak kararın yayınlanması ve yürürlüğe girmesi gerekiyordu.

Öğretmenlere büyük atama şoku! 40 Bin öğretmen ataması ertelendi mi? Ağustos 40 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Meclis ne karar aldı? İşte merak ettiklerinizin cevabı;

Atama bekleyen herkesin bildiği gibi; bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 40 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesi bekleniyordu. Bu atamaların gerçekleşebilmesi için Meclis tarafından alınacak kararın yayınlanması ve yürürlüğe girmesi gerekiyordu.

Torba yasa ismi verilen yasa paketi içerisinde yer alması beklenen ve torba yasa ile atamaların gerçekleşeceği düşünülen atamalar ne yazık ki sekteye uğradı. Maliye Bakanlığı tarafından yasa taslağı da kabul edilmesine rağmen öğretmen atamalarını geçerli kılacak madde henüz görüşülmeden meclis tatile girdi.

Meclis İktidar ve muhalefetin tek ortak bir karar alması ile birlikte meclis tatil edildi. Meclisin tatil edilmesi ile birlikte torba yasada askıda kaldı. Normal şartlar altında meclisin daha önce tatil edilmesi gerekiyordu fakat Başbakan Erdoğan yasama talimatı vererek meclisi tatil etmemişti.

Meclis yasama tatiline girince haliyle torba yasa görüşmeleri yarım kaldı. Pek çok maddenin kabul edildiği torba yasa paketinde onaylama süreci de ertelenmiş oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter tarafından yapılan yazılı bir açıklamada öğretmen atamalarının ağustos ayında yapılmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Fatma Nur Serter yaptığı açıklamada; Mili Eğitime verilen 40 bin atama kadrosu onaylanmadan meclis tatile girdi. Bu nedenle ağustos atamalarının gerçekleşmesi mümkün değil. Meclis tatile girdiği için torba yasanın onay süreci de uzamış oldu. Torba yasa görüşmeleri tamamlanıp Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından onaylanmadığı için her şey durdu. Öğretmenlerin Ağustos 40 bin atama umutları da yerle bir oldu.

Meclis 1 Ekim 2014 tarihine kadar yasama tatili yapacaktır. Bir buçuk ay sürecek tatil ile birlikte öğretmenlerin atanma arzuları da sekteye uğradı.

Öğretmen atamalarının riske girmesinden dolayı birçok kadro boş kalabilir. Öğrenciler uzun bir süre öğretmensiz sınıflarda oturabilir.

Bakanlık inisiyatif kullanarak atama yapabilir. Ancak atamalar yapılmazsa bakanlığa verilecek atama izni ekim ayı sonuna kalacak. Atamalar büyük ihtimal aralık ayı sonunda yapılacak ve öğretmenler 6 ay kadar daha işsiz kalacak ve öğrenciler ise öğretmensiz bekleyecekler..