2019 YILI YAZ SPOR OKULLARI COŞKULU TÖRENLE AÇILDI

Yaz Spor Okulları Açılışı Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunmasının ardından Sporcuların tören geçişi ile başladı.

Yaz Spor Okulları açılış programına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR, Kahramanmaraş MHP Milletvekili Sefer AYCAN, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal DEBGİCİ, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİCEK, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY, Parti İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sporcular, Sporcu Velileri katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzce 81 ilde organize edilen Yaz Spor okulları ilimizde de bu yıl 32’ye yakın branşta gerçekleştiriliyor. Açılış konuşmasını Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI yaptı. İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI yaptığı konuşmada okulların tatile girmesi ile çocukların serbest zamanlarını daha verimli kullanmaları, spor yaparak kendilerini geliştirmeleri amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde il spor merkezlerinde, Yaz Spor Okulları düzenleniyor. Her yıl öğrenci sayısının artması ile birlikte İl Müdürlüğü olarak açılan spor branşı sayısını ve çeşitliği artırıyoruz yaklaşık 32’ye yakın branşta olmak üzere Atletizm, Atıcılık, (Tramp ve Havalı Tabanca), Voleybol, Badminton, Dart, Basketbol, Futbol, Güreş, Hentbol, Tenis, Yüzme, …gibi popüler bir çok branşın yanında yakın zamanda olimpik birer branş olan Eskrim, Kano ve Kürek, Okçuluk branşları da uzman antrenörler tarafın İl Müdürlüğümüz bünyesinde eğitim verilmeye başladık. Ayrıca Engelliler branşında da Yüzme, Basketbol ve Atletizm branşında Yaz Spor Okulları açıyoruz.

Yaz Spor Okullarında eğitim alan sporcular arasında yeteneği ön plana çıkan çocuklar performans sporcusu olarak lisanslı hale getirilip, yıl boyu antrenmanlara alınarak ulusal ve uluslararası müsabakalara katılımları sağlanıyor. Birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonu yaz spor okullarında keşfedilmektedir..

Yaz Spor Okullarının açılışını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 29 Haziran 2019 tarihinde saat 18.00 de, 12 Şubat Stadyumunda Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa olarak gerçekleştiriyoruz.

KABAKCI sözlerini şöyle devam etti 17 yıl önce Kahramanmaraş Sporda tesisleşme adına son sıralarda yer alırken 17 yılın sonunda 62 spor tesisi ile Türkiye’de iller arasına ilk 5’e girmeyi başarmıştır, bu tesislerimiz, sporcularımızın, halkımızın, hizmetine sunmuştur bu vesile ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize şükranlarımı sunuyorum

2019 Yaz Spor Okullarının hayırlı olmasını temenni eder, Yaz Spor Okulları faaliyetlerine katılan çocuklarımıza başarılar dilerim.

Yaz Spor Okulları Açılışında konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR teknoloji bağımlılığından kurtulmanın yolunun spor, sanat ve kültürden geçtiğine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş MHP Milletvekili Sefer AYCAN ise yaptığı kısa konuşmada Yaz Spor Okulları ile ilgili Sporun insan hayatında önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Yaz Spor Okulları açılış programı yapılan spor gösterileri ile sona erdi.