2015 YILINI KÜLTÜR YILI İLAN ETMEK İSTİYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Katar ile Türkiye'nin altın çağını yaşadığını söyledi. Şahin, ikili ilişkileri ekonomi işbirliği çerçevesinde daha da yükseltmek istediklerini belirtti.

KATAR İLE ALTIN ÇAĞIMIZI YAŞIYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Katar ile Türkiye’nin altın çağını yaşadığını söyledi. Şahin, ikili ilişkileri ekonomi işbirliği çerçevesinde daha da yükseltmek istediklerini belirtti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti.

Başkan Şahin, Türkiye’nin ve Gaziantep’in ticaret, sanayide, turizm, kültürel ve sosyal alanda birçok ortaklarının bulunduğunu, ancak daha çok ortak projeler ve ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti. Bunlardan birisinin de Katar olduğunu ifade eden Şahin, Gaziantep’e bölgesel açıdan bakıldığı zaman önemli bir sanayi kenti olduğunu belirtti. Gaziantep’in Ortadoğu’nun ticaret, finans, lojistik ve bölgesel fuarlarla güçlü bir kent olduğuna vurgu yapan Başkan Şahin, bu sektörlerde işbirliği yapıldığı zaman büyük bir güç birliğine dönüşeceğini aktardı.

Şahin, sanayi ve ticaretin kültür ilişkileri ile taçlanacağını vurgulayarak, “Şuanda 5 tane antik kentimiz var. Zaten kentimiz bir müzeler kenti olarak anılıyor. Zeugma Mozaik Müzesi dünyanın en büyük müzesi. Gastronomide çok iyiyiz, mükemmel bir mutfak kültürümüz var. Gaziantep’e has bakır, gümüş işlemeliği, sedef gibi el sanatları alanında çok önemli yerli marka ve ürünlere sahibiz. 2015 yılında Katar–Türkiye kültür ilişkilerinde Gaziantep merkezli olursa büyük bir avantaj olmuş olur” diye konuştu.

2015 YILINI KÜLTÜR YILI İLAN ETMEK İSTİYORUZ

Her iki ülkenin bu ilişkileri daha üst düzeye çıkarmak için arzularının bulunduğunu aktaran Katar Büyükelçisi SalemMubarak Al- Shafi, bu ilişkileri daha da güçlendirmek için bu tür ziyaretlerin olması gerektiğini söyledi.

Ekonomik, ticari, sosyal ilişkiler alanında gelişmeler sağlanması durumunda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini ifade eden Shafi, daha önce yapılan yatırımlar sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi bir konuma geldiğini kaydetti. Ticaret hacminde de rakamların arttığını vurgulayan Shafi, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3 milyon doları geçtiğini söyledi. Yaklaşık 60 şirketin Türkiye’de faaliyet gösterdiğini ve bunların büyük kısmının inşaat alanında olduğunu belirten Shafi, bu ilişkilerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

İki ülke arasında üst düzey ziyaretlerin devam ettiğini ve bunun da ülke ticaret rakamlarını olumlu yansıdığını aktaran Büyükelçi Shafi, bu ziyaretlerin devam edeceğini söyledi.

2015 yılını Katar ile Türkiye arasında “Kültür Yılı” olarak ilan etmek istediğini belirten Shafi, sanayi ve ticaret alanında Gaziantep’in konumunu çok iyi bildiklerini dile getirdi. Bu açıdan iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için Katarlı işadamlarını Gaziantep’e gelmelerini teşvik edeceklerini işaret eden Shafi, “Umarım 2015 yılı iki ülke arasında “Kültür Yılı” olur ve ilişkilerimiz artarak devam eder” dedi.

Ziyaret sonrasında Başkan Şahin, konuğu Büyükelçi Salem Mubarak Al-Shafi’ye günün önemine dair Gaziantep’e özgü bakırdan yapılma kahve fincanı hediye etti.