12 EYLÜL 1980 DARBESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Türkiye'nin Tarihine Kara Bir Leke Olarak Geçen 12 Eylül 1980 Darbesinin Üzerinden 40 yıl Geçmesine Rağmen, 40 Yıl Önce Bugün 650 Bin Kişinin Gözaltına Alındığını, Bir Milyon 683 Bin Kişinin Fişlendiğini, 50 Kişinin İdam Edildiğini, 171 Kişinin İse İşkenceden Öldüğü Belgelenmiştir.

Darbeyle Beraber Ülkedeki Bütün Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yasaklandığını, TBMM’nin de Lağvedildiği “14 Bin Kişi Yurttaşlıktan Çıkarıldı. 30 Bin kişi siyasi mülteci olarak yurtdışına gitti. Binlerce çalışan işinden atıldı, Sendikalaşma engellendi, Özgürlükler rafa kaldırıldı. Kısacası 12 Eylül; Kan ve gözyaşının akıtıldığı karanlık bir dönem olarak tarihe kazındı. Kara Günü Kınıyor, Aradan 40 Yıl Geçmesine Karşın Halen Geçmişe Özlem İçerisinde Olarak Millet iradesini vesayet altına almaya çalışan anlayışları ve illegal tüm yapıları kınıyorum.

Bugün 12 Eylül. Türkiye'deki demokrasi dışı müdahalelerin muhatabı olan bir partinin gençleri olarak, Milli iradeyi yok sayan darbelerin her türlüsüne karşıyız. Yaşasın Demokrasi!

Ahmet Said DİKEN

Kahramanmaraş Demokrat Parti Gençlik Kolları Başkanı